Pages

Monday, January 24, 2011

jalan2 makan angin...kamik ke sarawak~

ewah....dah basi le citenye....bkn ape xdan le minggu sudah g bercuti-cutian ke kuching sarawak.....pastuh masuk koje balik udoh kursus ate ghope mane nak bercerite ceriti kan....i bz u ahaks....al-kisah bermula aku demam before g sarawak....hadoi mintak2 airis tak jangkit tp Allah Maha Kuasa jadi'y kami 3 beranak demam....ari nk g tuh hadoi aku batuk sangat teruk airis ms tuh xde nampak tanda2 nak demam tp baba'y da ade tanda2 nk jadi macam aku so telan ubat xmau gak alahai....sabo je la kan kalo ble cancel aku cancel da tp xdapek sbb da book 4 bln sudah hahahahahaha....so kami gagahkan juga melangkah.....hadoi terseksa tau jiwa dan raga tp kami pasrah cewah.....airis plak demam sesampai di kuching hadoi tgk la sian beno....
siap kene bawak g sepitak ate suhu 39oc mau xsuspen mak hukhukhuk....die demam jek xmau ayo lain melainkan laici....gamak'y sebab dulu aku ngandungkan die asyik minum ayo laici jek.....menurun gamak'y hahahahahaha....ble la bg aku sarawak.....antara sarawak ngan sabah aku suke sabah lagi hahahahaha.....kami kuar je hotel pagi mesti balik malam tp utk 2 ari jek la mcm tuh ari seterus'y sat jek sbb anak teman demam....idok le dapat g paso satok ngan silikin.....agak rugi la kan tp mane rugi anak lagi teruk atau xdapat jalan???ha ce jawab???sape xsyg anak oi.....

kami jalan le kat water front.....pergh cantik sgt bile malam menjelma....kami dok tepian sungai tuh asal nk naik bot ato cruise tp memandangkan anak xbape sihat kami pun sik naik la.....makan kat situ senang la maksud aku water front.....banyak berderet kedai...kami decide kt 1 kedai nih sbb nampak mengancam kan lain dari yang lain yg paling penting die putar ayat Quran jek sejuk tinge kami....menu kami mintak sume yang xpenah makan kat semenanjung hahahaha harus la cube kan kalo x rugi la

lincin kami makan tp idok di snap sbb airis da ngamuk nk balik ate da mlm ngantuk le die kan lagipun badan xbape sedap.....kat sane 1 destinasi ke 1 destinasi sangat le jauh hadoi tension pun ade tp da alang2 jalan harus la pegi kan xpegi rugi le kan....kami g taman orang utan crocodile jumping la kolam ikan la....so far ok la ctu bkn ade boye je binatang lain pun ade



ahaks....nih je la nk cite cewah pape nnt aku update lg no....

Friday, January 21, 2011

maaf....xda niat nk sembunyi....

cewah ngade je title kat atas tuh eh....aku nk kabo nih dear frenssss aku pregnant again.....sblm nih orang tanye aku kamu ngandung ke imah???ha???idok eh (aku tau la aku gemuk-b'monolog dlm ati)...yess berat badan aku idok naik pun dan peod aku mmg jap ade jap idok so aku pun x le pikio aku nih pregnant kan mmg xde niat pun nk sembunyi tsk...tsk...sob...sob....kome jangan le marah kat aku...baru nih je aku br tau after ade gerakan kt womb aku....
bile first time rs tuh aku m'jerit kat hubby aku abang!!!ade gerakan kat perut nih!!!!!!perasaan ke ape nih???then xde dh....aku pun kate ish perasaan je nih.....then aku pun trs le nk terbang ke Sarawak kan.....mase tuh aku demam so gagah jgk le musim orang demam kan so xde la ambik kire pape....then aku rs lg OMG!!!aku dpt rs kelainan hahahahaha....ms nih br la aku g check mmg yess nurse ckp aku prengnant yg heran'y perut aku xmcm aku ngandungkan airis dl 5 bln udah beso....nih da 7 bln weh br nak membeso n g scan pun mcm tgk doktor tulis berat janin 1175g xmcm airis dl 7 bln die dh 2kg++....nurse yg aku p tiap2 bln bwk airis pun heran xnmpk langsung perut aku sblm nih....xpe la pape pun aku mohon maaf le ye kalo ade yg berase ati kot marah aku xngaku aku pregnant....aku xde niat pun nk sembunyi bende elok watpe aku nk sembunyi kan....tp tuh la aku sendiri pun br tau....kome doakan la kesejahteraan aku eh mudahan sume ok....tp agak takut plak kali nih....mcm ntah le mainan perasaan je kot....

Thursday, January 6, 2011

peringatan buat diriku dan kalian

hidup tak selalu indah....hidup kita umpama roda yang berputar bukan selalu kita di atas dan tak selamanya kita di bawah....kalau kita tak sukakan seseorang jangan sampai apa yang dilakukanya menjadi satu kesalahan.....yang mana bukan selalu dia melakukan kesalahan.....melainkan kita benci sikap dan perangainya kerana tiada perubahan setelah ditegur....

jangan kita selalu berfikir akan kuasa yang kita ada kita boleh lakukan apa sahaja tindakan kerana menghormati antara satu sama lain adalah penting....jangan ingat bila anda di tempat teratas yakni bos/pengurus dan seumpamanya anda tidak perlu menghormati dan menerima pandangan dan kerja bawahan....sikap yang selalu betul akan diri sendiri adalah sikap yang KEJI dan KEJAM......

orang melayu yang beragama Islam tak akan maju jika pandai cakap sahaja tapi habuk pun tak ada....sembahyang pun diujung waktu yang belum tentu tomakninah sempurna belum cukup hebat di mata ALLAH....cakaplah gah sekali pun bersedup sana sini kalau diri sendiri tidak mampu mengubah sikap keperibadian tak guna.....

aku selalu beringat dan selalu di peringatkan oleh ayah dan suami jangan suka berkata bongkak selalu berhati2 dalam setiap perkataan kerana setiap apa yang diucapkan akan menusuk ke lubuk hati manusia dan jangan kita tidak menghormati orang lain kerana  suatu masa kita i'Allah akan dikurniakan anak jika kita tidak menghormati orang lain suatu masa nanti kemungkinan anak kita tidak akan menghormati diri kita sendiri....

sekadar peringatan buat diriku....mudahan Allah sentiasa memberi aku kesihatan tubuh badan dan kekuatan ingatan akan sume hal yang banyak perlu diperbaiki