Pages

Friday, January 20, 2012

tak cukup power la~


ha sakit pale dah 3 hari2 jenuh mandi picit pale tetap same....last2 try tak pakai cermin mata nengok orang jauh objek jauh kompem tak nampak sabo je la idok la aku fokus nengok sbb kang sakit lagi pale ni ha...baru nak ilang sebab baru 2 hari tak pakai cermin mata so rs ok kurang la sakit pale....pi check up rupa2 power i naik  la plak....aish tunggu la dulu bulan depan ke malas nk p wat lain cermin je ha....so ade yang tego...lain'y nampak....pakai lens ke???idok eh lens ade maleh nak pakai renyah hahahahahahah....so bertahan selagi mampu :p

Monday, January 16, 2012

seharian terlantar tak boleh bangun

hari malam sabtu baru ni lepas maghrib usai makan2 lebih kurang pukul 8.40 malam pinggang aku sakit....subhanallah....dalam hati ni tertanya2 kenapa aku ni????cuba lagi bangun kena merangkak ke kerusi perlukan bantuan untuk berdiri....ingat sekejap je kot salah urat so pusing2'k pinggang still rasa sengal2.....aish apa jadi pada aku ni....hubby aku pelik tak penah2 macam ni....

anak2 memang tak sihat minggu lepas....mula2 yong demam, selesama n batuk2....dah usahakan jauh dr adik tp tu la budak kecik ada dia peduli....idok ye...dok cium jugak last2 dia dh sihat adik plak....hadoi memang ting tong la seminggu tuh mane idok dok gilir ngan hubby jaga dema nih risau panas melampau batuk je nangis ate mana boleh nak lena...sat2 tido duduk sat2 tido macam tunggu orang kat hospital....kang terlena je bangun mengejut macam ada kejutan elektrik....last2 aku pun flate la 5 malam tak tido dengan sempurna....tak pe la aku redho....dulu kita sakit pun mak ayah kita mesti macam tu jugak....

sambung sai sakit pinggang td....bangun je pagi sabtu tu ha berat gile pinggang aku...aku siap nangis sebab tak boleh bangun....subhanallah dugaan yang hebat untuk aku....nak diri pun tak mampu ape lagi nak jalan duduk pun langsung tak daya....aku cuba gak pk sebut tak sakit supaya ilang sakit tapi dugaan tu harus aku tempuh....terlantar la aku macam orang sakit teruk tuh baring je anak nak nyusu pun terpakse ikut aku macam mana posisi tak sakit.....malam tu mak mertua aku datang tido kat umah susah hati kata'y anak2 tak sihat lagi mula memang aku tak mau bagitau sapa pun mak aku sendiri pun aku tak bagitau.....MIL aku kate nape tak mau g hospital....aku cakap la mana nak g nak jalan pun tak boleh....

tu la nak kata datang bulan memang la idok la pai sakit tak boleh bangun kan....last2 aku mintak hubby beli gak panadol extand tuh kot mau...alahai tak jalan la last2 malam tuh MIL aku ngurut ha boleh la gerak sikit...pai hari nih dok berasa sakit lagi tak ble bongkok2 nak tunduk pun tak ble....dah duduk payah nak bangun kene nonggek dulu....mudahan tak berpanjangan la....nak kata salah makan idok aku makan benda angin2 sejuk2.....ntah la aku pasrah je la

Tuesday, January 3, 2012

burfday my mom utk memulakan entry 2012

semalam celebrate awal sebab hari ni adik aku yang bongsu tak ade die keje kat ipoh we all sume kat kuale kan.....so mak tak nak la salah sorang tak de so tu yg decide wat awal sehari....

macam tahun2 sebelumnya la....makan besarrrrrr punya.....tak dan nak ambik gambo sebab aku over enter frame kate kan hahahahahaha my luvly n da only one abg je yang mengfokuskan lensa kamera dia....koje aku adalah makan dan makan hahahahahahah lauk banyak so nasi kite makan cket je meratah2 lauk2 yang ade....5 meja sambung uols....kedai tu riuh ngan kami je ibarat dunia ini ana yang empunya hahahahahaha

ate riuh ghope bawak sekampung ha....siap nyannyi2 diketuai anak2 yang comel hihihihihi mak2 macam aku pun xlepas lantak la ade kesah aku nak nyanyi gak hahahahha......so kek makan arinih ye sebabnya dah kenyang gile makan xkan nak makan kek plak kan mau muntah hijau kat ctu gak.....

tahun nih mak sambut ulang tahun yang ke-60 semoga mak panjang umo murah rezeki sihat tubuh badah....kami semua sayang mak!!!!!