Pages

Friday, August 16, 2013

sane sini situ sinun

hahahhaha sane sini situ sinun orang cite pasai raye.....saye update lps dpt gambo ye kome kami bergambo sekeluarga with mother in law tahun nih.....ye la MIL saye sensorang n thn nih kami raye berlima sajo.....tahun dpn kami mungkin ke kedah pulok.....



so tungguuuuuuuuuu........selamat hari raya maaf zahir batin

Monday, July 8, 2013

realiti kehidupan.......

 KISAH PERTAMA

Ipoh Parade

jalan2 di pasaraya di hari minggu........tak semena2  2 sahabat ni berjumpa

A : hai lame tak jumpe....
B : tu la bz sikit ngan anak2 yang makin bertambah....
A : same la kite anak2 makin nk membeso mcm2 ragam ni....berdua dengan suami saje??mane anak2?
B : ish tinggal dengan mak....tak kuasa nak bawak kang aku yang guling kat sini (sambil gelak2)
A : ye la kan tinggal ngan mak senang sikit nak jalan senang nk dating2 (sambil ketawa)


moral of story jangan la kite bebankan mak kite dengan ngasuh anak2 time cuti2....aku pernah bc buku tulisan ustaz zahazan....seandainya mak kite dibebankan mengasuh anak iaitu dengan paksaan neraka lah tempatnya.....uish bc terus tanye mak mcm mane....dan mak jawab tak jd beban pun mak yg rela....alhamdulillah dan setakat ni mak pun tak pernah merungut dan aku pun tak pernah sekali pun tgglkan anak waktu cuti atau untuk berjimba....tak senang la duduk kalo kite bersuka2 anak2 tak ade.....

KISAH KEDUA

Mydin Mall Ipoh

Me  : mak ai ramei beno abang weh orang arinih.....
Him : ate nk sorang2 je ade bukak mall sendiri (sambil gelak jahat)
Me  : aish pening pitam le kang bau ketiak bagai....
Him : kang ambik je sembo tester yg ade....

sambil jalan2 ambik drypers dan main game dapat la hadiah......ok dh settle nk p cari tisu p la lorong tisu tu.....sambil tolak troli sorang 1 (bkn beli brg byk tp sebab tolak sorang 1 anak)....TIBA-TIBA tengah pilih2 tisu mana yg nak ambk.....ZUUUUP 1 bau yg gile power nk muntoh mcm taik kat jubo terus tarik g kat Almas.....

Me     : adik....adik berak ke???
Almas : ane de tak eghak pun....kalo nak eghak kat amban la(mane ade tak berak pun...kalo nak berak kat jamban la)
Me     : ish ye jugak adik kan xmau berak dlm drypers taerbantut......tak puas ati cek jugak la kan
Almas : ish ummi ni tak la (sambil tepis aku punye tangan marah selak baju die)

mase tu ade sorang yg br je lalu pas lepas je kami terus die kibas vontot die.....mcm ni pun ade ke....sedangkan kat situ ade kami je ce jln dpn cket melepas ini tak depan kami jugak la nk lepas....bau pergh nk muntoh hijo pengong weh.....

sekian cerita di pasar raya

Thursday, June 27, 2013

merindui bayi kecil ku.....

 ni airis umur 1 hari

 ni almas umur 1 hari

 ni airis umur 3 bulan

ni almas umur 3 bulan

 ni airis umur 8 bulan
 ni almas umur 9 bulan

 ni airis 1 tahun 9 bulan

yang ni almas 2 tahun


motip tajuk hari nih saya rindu diorang waktu baby muke diorang xla bape iras ade la cket2 hahahaha tp yang byk dpt name baba diorang aje muke baba huahuahua mak xkesah nyah name pun anak kami kan...tu je luahan untuk hari nih boleh???? hehehehhehe

Friday, June 21, 2013

SO SWEET LA DEAR PRINCESS

bulan lepas kan hari ibu dan bulan ni hari bapa....walaupun kami tak sambut lagipun ustaz kate tak boleh sambut dapat jugak kad ucapan dr anak dare kami ni ha.....aktiviti sekolah katenye......ok layan je la gambo2 hasil kerja tangan die.....ummi baba touching sangat dear






tq sayang sebab buat ummi ngan baba bangga walaupun tak pandai lagi mengeja hanya kenal huruf dah buat ummi baba suke....ummi harap yong cemerlang dunia akhirat.....Amin Ya Rabbal A'lamin....

Thursday, June 20, 2013

cameron again...

ala cite dah basi tapi nk cite gak sebab blog aku kan hahahaha mak ai kasonye bahase....xla saje nk kongsi cite jalan2 kebiasaan aku pegi balik hari tak bermalam....kali nih muke gumbira anak2 terserlah dapat tido tempat sejuk xpayah pakai kipas or penghawa dingin...cewah ayat xble blah....

diorang nih sangat suke sejuk2 nih....yang xble blah airis setengah jam skali ke tandas nk kencing aje dah kene air tergedik2 la sejuk ha br tau.....yang xble blah airis bangga sangat sebab ade nama hotel tu mcm nama die....siap suruh tepon mama nk cite kat kakak ngan abang....haru btoi anak dare teman nih....si adik bende pertama yang akan die buat bile masuk je bilik hotel tarik sume laci yang ade ape dicari entah hahahaha tgk je la gambo2 kat bawah ye....tempat2 yang kami pegi best2 gak la....ari pertama tu mmg dah pasang niat nk jejak pasar malam kat situ.....pergh mmg best la pasar malam diorang besau sangat lengus2 kaki mak nih borong bantal makanan paling banyak jagung la sebab En. Hubby sangat suke....kami byk beli jagung cameron mmg puas ati sedap gile weh jgn rebus lame2 cukup gelegak jap terus tutup api crunchy2 gtu....layan je la gambo2 ye bio gambo yang berbicara.....daaaaa









Monday, June 17, 2013

you're still the one(korean drama)

punye la ahkak layan cite nih sanggup rakam (tu pun mujo pasang ASTRO PVR) sebab aritu ahkak xde kat umah seminggu lega rase kalo x mau p kedai cr VCD ye layan sedap dr mule.....minggu lepas abih cite nih sedih gile lastnye......anak2 siap pelik tumpang nangis tanpa sebab......diorang igat mak diorg ni sakit kot sape2 buat.....touching x dengan anak2 i uols????hahahahha hak tui nk muntah ye......

not bad la jalan cite die dan selalu cite korea nih ending die kite xsangka....xsemestinya hero akan menang dan dapat segalanya.....owh En. Hubby terpakse la terima yg bini die dah gile korea balik....dah lame stop tp nih ade #393 ONE die jd berantu balik pulak hahahhaha....dulu zaman remaja anak dara sanggup xtido malam demi tgk cite korea nih ade geng lg menjadi2 berantunye hahahaha....

malam nih cite baru pulak xigt tajuk ape rase mcm best nk kene try test tgk :p

Friday, June 7, 2013

BANGSAT orang kata makcik nih.....sob sob sob

salam semua....nk cite pasai seorang wanita yang buat aku touching sampai sekarang.....

Pagi tadi dlm pukul 11 datang seorang customer wanita lingkungan awal 70-an.....datang seorang diri dengan bertongkat sihat tubuh badan cume mata kurang penglihatan selaput mata orang cni panggil....penglihatan amat kabur pendengaran sangat lemah sampai aku terpakse memkik untuk bercakap....kalo orang tengok kompem kate aku nih kurang ajo.....huhuhuhu touching lain pulak mak nnt

Then datang ke kilang dengan hajat nak membeli minyak urut....dah siap beli minyak 3 botol aku hadiahkan untuk die sebotol.....sambil pegang tangan aku mintak aku pimpin die untuk seberang jalan.....mau x shock aku mase tu ingat datang orang hanto walaupun rumah die xjauh mane dari kilang uols ble bayang tak die seberang jalan sendiri dengan penglihatan tak nampak????ce dongak2 congak2 ble bayang x????berderau darah aku weh.....ce tetibe seberang jalan lori langgo ke xpun senang cite moto pun cukup la ha....

Aku pun tanye la sambil pimpin makcik tu seberang jalan" tanye die datang ngan sape..."die ckp "sensorang td tawakkal je seberang jalan lori pin pin jugenye ha tp mujo la sampei juge ke mari".....berderau darah aku...."ate makcik xde sesape ke nolong bawak ke mari???xpe la moh saye nganto sampei ghomah ye"...sambil gelenang air mate makcik tu "makcik nih deme kate BANGSAT....ye le anak xde suami mati".....ngange aku...."makcik jgn kate gtu anak tu rezeki Allah kalo xde rezeki ape nak buat tu dah Allah tentukan jalan idup kite".....aku lg la luluh bile die kate gtu....sebab mak sedare aku pun ade sorang xde anak....touching kome weh!!!!

"makcik doakan kamu berjaye ye nak kamu baik beno budaknye susoh2 ngato nye ha....kamu nih anak sape ye????"....mule aku nk nganto seberang jalan je tp pk balik jadi ape2 org tua nih mau nyesal xsudah....."saye dok dekat sini je makcik....saye anak tokey nih"...."Ya Allah xsangke kamu anak tokeh ye idok nyombong ye....Mudahan kamu panjang umo murah rezeki ye.....meh masuk dulu umah makcik nih...." ...."xpe la makcik saye hanto pai pintu je ye bukan tak sudi saye tengah keje"......."xpe la gitu terima kasih banyak2 ye nak"......"sama2 makcik Assalamualaikum".....

sambil jalan balik tersentuh hati aku...mudahan semuanya baik2 saje harapnye....sambil taip nak teghoyok(nangis) lg.... 

Thursday, June 6, 2013

percutian 4 hari 3 malam... Kuala Terengganu-Kelantan-Kuala Kangsar

Pergh.....tittle panjang nk bace tarik nafas panjang2 ye hahahahahhaa.....minggu lepas Syarikat Minyak Afiat Sdn. Bhd. dengan murah hati bawak2 kami semua ke belah pantai timur....aku suke ok g sane hampir 8 thn dok Kuala Terengganu memang best gile ok....mak suke nyah......kami naik bas bertolak pukul 8.20 pagi lewat 20 minit bas sampai lewat ala cket jek....so kami benti kat  Hentian R&R Banjaran Titiwangsa dlm pukul 11 lbh gtu makan2 bekalan yang di bawa......

Then sambung perjalanan berhenti kat Pekan Jerteh asalnye aku mintak benti kat petronas nk terkucil last2 ayah aku  A.K.A bos ckp terus ke masjid depan tu cket nk solat jamak taqdim.....dulu masjid tu usang jek warna putih...pastu org ctu touch up upgrade jd ghope lain masjid tu...... tgk gmbo dl dan sekarang ye masjid tu.....gambo masjid nih ehsan dr MR GOOGLE



perjalan diteruskan menuju ke Kuala Terengganu (jalan pantai) singgah kat Pantai Merang tempat feberet ayah dan kami sekeluarga makan See Food Celup Tepung n plg aku ngan En. Hubby suke mee goreng die sedap walaupun biase je die buat yg plg penting rase dari dulu xberubah langsung.....then pas makan terus menuju ke tempat yang dituju iaitu KT la kan.......sebelum sampai kite lalu Gong Badak tempat aku dulu rindu gile weh.....tunjuk kat anak2 tempat ummi diorg belajo.....then sampai check in hotel dlm pukul 6++ kat Hotel YT MidTown


Sampai je terus letak barang mandi siap anak2 dare 2 org tu pas maghrib nk makan malam pulak kan then nk g jejalan....aku la pilot kat sane bawak deme2 yang nk ikut aku.....tempat utama malam tu adalah ICT dekat Pasar Payang n dekat jgk dengan Kampung Cina A.K.A Chinese Town.....






esoknye pulak kite round KT lagi moh tengok ape lg.....



tempat2 shopping xpayah tunjuk le kang muntah pulok....hahahahha then ke kelantan 1st  destinasi g Pasar Siti Khadijah...mak ai paneh weh menggelegak otak kejap hahahaha bahang Ya Rabbi.....then terus ke Pulau Melaka Kelantan....dan kami pun xsangke rezeki kami dapat jumpa Tuan Guru...kami sampai 5 minit sblm masuk waktu Asar....Alhamdulillah dapat juga tunaikan hajat2 kengkawan kilang ha.....





alhamdulillah check in hotel seri seroja wakaf che yeh pukul 7 ptg....malam shopping xhengat pukul 1 pagi br aku ngan En. Hubby naik ok hahahaha anak2 aku sepupu aku tlg jaga bagus kan.....esoknye g lawatan ke kilang Minyak Mestika....then ke Masjid Beijing then ke Rantau Panjang....gambo kat kamera orang lain...ok bace la entry aku pai muntah hijo ye hihihihihi


anak dara saya makin beso

Salam semua.....udah bersawang blog teman ye....entry kali ni pasai saya dah makin rase tua sebab tengok anak2 daraku semakin membeso....hahahahahha tua kate ko.....untuk anak ke seterusnya blm lg takat nih....babanye kate tunggu la Almas beso cket so jgn mengharap ok :)

nih gambar2 yang bercampur2 tempat ye.....mcm2 fesyen keletah diorg.....saksikanlah anak2 dara ku beraksi depan kamera yang xbape mahei....xpe la asalkan ado....kau ade????