Pages

Friday, August 19, 2011

membeli dan belah hahahaha

nih cite seminggu sblm pose beno'y...dh basi lantak la nk cite gak hahahahahaha...cite bermula begini...eceh ntah pape ngade yek....ri tu balik kampung kenduri kendara...aish ramei beno kawen bulan Syaaban a.k.a bulan sebelum Ramadhan....ble plak ckp nk dpt pahale sunat kawen b4 pose....tok guru mane la ajo aish.... yg sebeno'y makruh....tp ape nk wat kan kite bgtau jek....dh selesai beli dan nk belah adik nih (almas) xkisah mane pun alhamdulillah g shopping pn senang tido jek idok la xbangun2 bangun pun nyusu dh kenyang diam la kite sorong je la die....
alkisah gambo kat atas nih balik kampung ngan ayah so xla bwk kete dia tuh so bwk toto kite baring je atas troli die pn aman tdo dalam tuh...beli barang pn xbyk lbh kurg 10 brg jek ble la bayo kat kaunter express....kikikiki kakak'y plak si Yong a.k.a Airis xmau tido dok dalam troli pun xnak yang die nak tolak troli layan kan je la....dh penat baba'y blanje ais krim....aku memandang je la kan tingin dok diam je k
deme makan xhengat donia hahahahaha xpe la asalkan bahagia ye x...nih sambil tunggu ayah ngan mak beli je sbb nk belah dh penat xkose dok lelame....:)

Thursday, August 18, 2011

semalam buat bingka roti....

salam ramadhan nk dekat ujung ramadhan dh kan....semalam wat bingka roti sedap btoi ambk dr blog kak izzah sedap la abh seloyang ha xde taruh2 punye....nk resepi ble la ambk dr blog die tau sedap2 belake nih yg semalam aku wat

arinih xtau nk wat ape...nnt aku cite sai kuih raye yg dh aku siap 3 jenis....bukan siap order tp siap wat sendiri k....nnt aku cite kemudian eh :)

Wednesday, August 10, 2011

adik almas meniarap 3 bulan 3 minggu

progress adik almas sekarang bergolek merate k vontot naik tinggi tp xde gaye nk duduk ke merangkak....start meniarap 3 bulan 3 minggu cepat dr yong airis....xkisah la lambat ke cepat janji sihat....adik almas nih selalu beralah bukan beralah ape xmerengek banyak kadang2 jek tu pun kalo lapo sangat....so sweet la dik....k layan je la gambo2 eh


mase nih baru2 lg br nk masuk 3 bulan gigih walaupun badan berat :)

yg nih dh berjaye :)

Wednesday, August 3, 2011

my first hijab syiria



kikikiki gatai je tajuk'y kan saje je first time tempah tudung syiria tuh kalo beli mak ai pendek beno nampak tetek xsuke tau sian en hubby kene tanggung dose i nnt :) (ade ciri isteri solehah x?)......beli kain kat riamoda semeter RM6 ambk 2 meter dapat le 2 helai satu beso 1 kecik yg kecik ramei peminat aku xbg sbb aku ble pakai mase nk arobik nnt kekekekeke rase2 ok x kome nengok???



Monday, August 1, 2011

rase nk terbang 1 ramadhan

uish...super mak pun kalah kot hahahahaha....alkisah di pagi hening disubuh hari aku xsedo kul 4 pg sedo anak menangis si almas la aku pun celik2 nengok2 udah 4.40pg melompat anak aku tinggei jap letak nasi dulu...aku tdo umah mak sbb mak xsihat hadoi sedih beno nengok baring je badan lagi kecut....siap letak nasi terbang ke anak plak nyusu2 pujuk2 die tdo balik aku pun masak pung pang pung pang kul 5.05 pg siap 2 jenis lauk simple2 aje sbb xdan dh kuar lauk beriye mlm tuh....

pg td masuk lmbt gile sbb tggu yong aku dtg aku lupe die cuti sebeno'y....kalo x aku cuti la bukan pk sbb anak xde org jg tp pk mak xble bangun bile bangun jek muntah tu wat aku ssh ati nk tggl die sorang....nih pun penat xilang lg....si kecik ade aku angkut kt tempat keje huhuhu pape pun semoga ramadhan kali ini penuh barakah