Pages

Monday, March 30, 2009

N3 apakah ini?cube teke ekekekekeke




wakakaka pelik x????pekah sebenarnye N3 ini?????treeeeeeettttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt




































nih N3 adalah hasil dr ooi sbb nk ambk background tuh hahahahah saje gatei sbb xpenah tgk cafe yg cantik ade ain pancut cmgtu....class gtu cafe kt SIRIM Berhad....cmne aku ngn ooi ble ade???haaaaaaaaaaa ktaorg ade seminar kt ctu....kosmetik dan halal produk....wah!!!mcm hebat jek....hehehe mmg hebat pn...ayah aku ajak ooi join skali coz diorg mntk anto 5 org but ktorg xble la anto reramai coz kami xckp staff utk g....so ooi pn join la....




p smbhyg kt surau diorg then ooi jmp bakal sister in-law die @ awek ayeh....then aku nih kn ke cpt lapo aku ajak ooi p cafe cr makanan n cekelat tuh yg nmpk tmpt cntk nih....hehehehe...aku da xde cite nk msk dlm blog....xde ke???ade je cite tp aku tidak sihat maaaa domam la sakit urat le pai xble teleng pale nih....arinih la br aku sihat sikit alhamdulillah....




nnt la aku update cite lain yg best2....best ke???hahahahhahaha


Wednesday, March 11, 2009

Ayat-ayat Al-Quran utk diamalkan

Anak2 lembut hati/ elak panas baran Surah Al Anbiyaa - Ayat 69, Surah Al Hasyr - Ayat 22-24




Anak2 malas sekolah Surah Toha ayat 1-5



Supaya Suami tak kawin lain Surah Toha - Ayat 39 - mula dari tanda Jim kecil Ayat pendinding Ayat akhir surah At Taubah

Bg anak2 yg suka keluar malam Surah Ar Ruum Ayat 31. Baca 33x


Untuk jadi pendinding rumah Surah Al Baqarah dibaca & tiup pd air , dan semburkan keliling rumah

1 MINIT UNTUK MENGINGAT ALLAH

Langkah 1 :Sebutlah dengan sepenuh hati dan lidah yang fasih:
SUBHANA'LLAH WALHAMDULI'LLAH WALAA I LAAHA ILLA'LLAHALLA HU AKBAR ASTAGHFIRU'LLAH LAA ILAAHA ILLA'LLAH, MUHAMMADUR RASULU'LLAH ALLAHUMMA SALLI WA SALLIM WABARIK ' ALA SAYYIDINA MUHAMMAD WAALA ALIHIWA SAHBIHI AJMA'EEN

Langkah 2: Hayatilah sedalamnya akan makna ayat demi ayat, perkataaan demi perkataan
























Friday, March 6, 2009

huh mcm bagus jek....

aku paling nyampah kalo orang xtau keje orang lain tapi belagak macam tau....huh sungguh tension tau....tau nk memeningkan keje orang lain....kalo xtau tuh jangan la nk menyemakkan keje orang n nak serabatkan lagi kepale hotak.....

dan lagi kalo selalu melatah susah jugak....dulu cakap lain sekarang lain pulak cakapnye....pai selalu wat orang pening pe cite nih beb.....huh menyampah betoi.....aku bukan nak merungut tp tu la hakikatnye.....

nape la aku keje kat sini kn...selalu orang kate...."owh...bagus keje ngan family"....tp sume orang tak tau yang hakikatnya keje ngan family adalah satu TEKANAN!!!....hanya orang yang penah alami dan keje macam aku je yang akan paham dan mengerti sumenya.....

tak baik mengeluh tp pe nk wat sediri yang tanggung nk kate pe lagi mengeluh je la yang aku mampu...sabo je la aku....dan aku harap Allah masih lagi bagi aku kesabaran untuk aku....