Pages

Monday, September 28, 2009

mood raye!!!!!cerite ceriti pertame raye as a wife

kire sedondon la kiteorg nih hahahaha aku raye kali nih pakai uniform le....alhamdulillah pose thn nih penuh....impian tercapai gak dapat pose full....tarawikh je aku xfull coz ms b4 msk 8 bln mak ai gigih aku pai org heran nengok aku ble lagi b'tarawikh....aku dan la pai mlm 25 je dpt tarawikh kt masjid.....1st raye aku kt kuale uish cipte sejarah oooo then ptg raye trs gerak ke kedah umah tok wan ku tersayang....diorg sume penuh kat sane ade wat mkn2 cket.....naik umah baru la kate'k....mak buyong nih gigih la dr memlm ari pai la ke pg raye gigih masak2 hahahahaha aku biase dok kmpg kt kedah idok beriye kene msk2 nih tp dok kuale beriye weh mane x'y umah mak IL aku slalu m'dpt kunjungan so kene gigih la takkan nk dok saje kn....aku xreti la dok2 saje nih....lg dok saje lg byk tdo'y nnt payah plak aku nk beranak kn.....
gambo nih tgh msk mee bandung...wah gigih gtu....nih hubby aku la ngambik'y aku kate xpayah la kang lmbt plak nk g smbhyang raye....uish gigih beno ye gi smbhyg raye lg....ish xble bla nk nyorok perut konon tp xmau....wakakakakaka....
nih uniform raye ke-2 wakakaka xble bla lg ade plak uniform....nih nk g open house umah paklong seni....mcm2 makanan ade sume aku bedal wah beso perut aku...sememang'y beso....last2 ari rabu lepas g check klinik naik ooo 3kg hahahhaha....nurse kate bgs sbb sblm nih xnaik2 trn ade la....so idok la aku kene mrh hahahahaha......

da selesai mkn2 aku pn gerak la nk blk ke kole plak coz byk beno open house'y so sblm mak buyong nih meletup g la mkn2 hahahaha ayat yg xble bla kn.....b4 gerak t'tdo konon nk blk kul 3p.m alih mate da t'pejam kul 4 br gerak....da gerak lmbt ade ati nk singgah penang hahahaha aku peduli ape bkn aku bwk kete kn aku kire ok jek....gigih mak buyong nih dlm boyot2 jln sakan....


nih la rupe umah br tok wan mmm sdh pn ade umah dl da kene tolak....ish rs mcm bkn blk kmpg plak....owh ye blk je kmpg arituh diorg ckp name utk bunglow tok wan name yg aku bg t'pilih then diorg kate nk bg hadiah....then aku pn tggu la hadiah ape la kome tau ape????ceh sorak aje yg aku dpt ngn tepukan....sabo aje la hahahahaha....


then mggu lps ari jadi ank dare yong sorg tuh sape lg si akish le...sian plak rs dok mintak kek mcm dlm tv nk lilin tp ayah aku xbg coz kome pn taukan kalo lilin2 nih....xelok tuh adat istiadat kristian yg nk m'jatuhkn islam....so dipujuk2 die pn ok la potong kek pn potong kek la....melawa bkn main tmbh la cik ooi die dtg tlg touch up plak reben kt pale...kembang semangkuk....





Tuesday, September 8, 2009

btoi ke poco poco tarian kristian????

aku nih kompius nih....ade kate bukan ade kate ye...aku dpt email kate tuh tarian keraian org2 kristian pd ujung minggu....aku pn try search kt google....same gak fakta yg aku bc....cube korang try kt web nih....http://halaqah.net/v10/index.php?topic=7938.0;topicseen

ke ade sape2 ble btoi'k maklumat yg aku dapat nih....ish riso gak aku bende2 cmnih sbb aku rajin gak dok gerak2 menari poco poco nih....tambah skrg skolah2 sume ade poco dalam pendidikan jasmani....

Thursday, September 3, 2009

salam takziah buat kakak ipar ku sekeluarga.....

semalam aku dikejut'k dengan pemergian opah kak wa....sgt t'kejut coz ayah ckp die da nmpk sihat mase g melawat kt hospital taiping....ble sembang2 lg.....sape ble jangke kuasa Allah...Dia yg lebih mengetahui....ajal maut sume di tanganNYA....

usia opah kini 91 thn....meninggal bkn sakit tua tp sebab terjatuh...rusuk patah n banyak drh kuar dr kepala....kate makcik gee tuh sume wat sebab je...yg sebeno'y sume dh ketentuan Ilahi yg Maha Esa....mudahan roh opah dicucuri rahmat Ilahi hendaknya....semoga damailah opah di alam sana......Al-Fatihah......