Pages

Thursday, December 24, 2009

owh....itu la manusia.....

kate orang...kite slalu pk'k....
kate orang...selagi celik mate xpernah abih....
kate orang...wat kite jd x menentu....
kate orang....selalu ambk pusing....
kate orang....sume kite xbetoi.....
kate orang...selalu wat kite tension....
ye tu yg aku rs.....arghhhhh ade aku kesah??????ye mmg aku kesah sbb wat aku tension.....tuh la kate orang selalu wat kite menderite dengan kate2 xkurang dengan mimik muke.....tp pk2 blk ade aku kaco ke idup orang??????????????????

Tuesday, December 15, 2009

airis demam...semalam die kene cucuk :(


huhuhu sian tgk airis....meragam aje la....penat mmg la penat sbb keje kalo xkeje xla pnt sgt....smlm ok je lg ptg nk dkt maghrib da start panas pale'y....cepat2 nyusukan sekerap yg ble....smlm xsampai setengah jam susukan lg pai la kul 2 pg...da meragam xsihat plak sume xkene....tdo pn ade la 5 minit da t'jage blk meragam blk....bile meragam susukan tkt demam tinggi....baby nih kte xble biase'k sgt bg ubat nnt bile da beso cket kerap xsihat....mak la ckp...bile ank da setahun tuh ble la nk bg ubat kalo xsihat tp yg bwh 1 thn nih jgn biasekan ngn ubat....ubat'y susu badan je....

sian tau tgk baby sakit....sedih je ati nih sayu jgn ckp la....pg td kul 3 tuh da tgk die tdo lena alhamdulillah ble tdo dh pai la kul 7 lbh td br bangun elok2 aku b'siap pakai baju sume die pn merengek nk ape ank2????anek .....ekekekeke da dpt br la senyap sengih2 pastuh mak srh mandikan sbb demam kan....mmg pg td agak pns la pale'y sian'y...da mandi'k anek jap trs lena....br la g keje da ckp kt ayah td msk office lmbt cket...mentang2 keje ngn bapak sendiri senang le ahaks.... nih gambo bos beso(ewah promote bapak sendiri plak....)
nih gambo mude2 ms blm kawen....ahaks

sebeno'y banyak cite nk taip nih...nk wat cite pasai princess utk acik gee yg kt UK nun pengubat kempunan xjmp princess ms kenik nih nnt acik gee blk udoh ble berambat kot.....



untuk tatapan acik gee yg kt UK ye....yg lain pn sila la tatap jugak ahaks.....
p/s: gyah...nnt bile airis da ble wat mcm2 aku bgtau ko eh ekekekeke


Thursday, December 3, 2009

rinih msk blk keje...rindu'y kt airis....

btoi la kate org...da lame cuti mls nk msk blk keje....tmbh cuti jg anak...uwaaaaaaaaaaaa tetibe rindu kt baby airis...my little princess....mane xrindu'y si kecik tuh da pandai sembang....org agah je cket laju je mulut tuh b'suare....lg die pandai gelak....alahai rindu'y....

lg pandai ngobak hahahaha....kome tau pe mksd'y???hahahah nangis le....bkn cket mak ai suare kalo udoh ngobak satu jusco ble dengo oooo power gile....tp plg best kalo si kenik tuh nangis manje nk kte ambk jebik2....so cute....ish lg cite lg rindu....cmno nih????nnt aku upload gmbo eh

Friday, November 6, 2009

owh mainan tido....

hye all....lame xupdate...arinih aku agak lembik ye....bkn pe....aku mimpi masya-Allah nk pengsan nyah....nauzubillah mintak simpang la pe yg aku mimpi.....

time pantang nih time anak tido kite tido la tp jgn time matahari naik nk tido sembab tau...tido sat je waktu ptg sblm aso da nk dkt aso bgn mandi k ank2 pastu nk kene tubgku k....jd td tido la jap dlm kul 3 lbh la then mak kejut ate da nk aso....aku pn nk bukak la mate mak ai payah'y rupe2 aku t'nangis mase tido sai mimpi la....ish naye btoi...bgn2 lembik lotek tgn kaki sume xb'maye....

kome tau aku mimpi ape???aku mimpi hubby aku blk2 keje trs g kat aku die ckp die xlame da tunggu mase je....aku pn g kt die pegang2 sejuk beno kaki kt pipi panas lg...lame2 udoh sejuk pucat da xnyawe.....aku pn meraung la die jatuh atas aku....aku xble time aku xtau cmne la idup aku....tu la wat aku lembik weh...mintak simpang la....aku takut beno le...

hubby aku blk keje aku panggil die....takut beno aku...aku cite la kt die ble plak die kate ye la kot tu xlame dah.....ape lg da gelenang la ayo mate...peh tu die gelak2 memain geram btoi aku.....mintak2 la jauh sume tu YA ALLAH....

Friday, October 23, 2009

kemunculan my little princess




nih la latest smlm 18 hari umo'y....ade muke aku ke papa'y?ahaks nampak da ke kecik2 nih ekekekekeke....bab bok mcm aku kot hahahahahaha....nnt ade gmbo lg aku upload k....so makcik2 cpt la join da club bg princess adik :)

Thursday, October 22, 2009

cerite berpantang secare tradisional

wah mak zaman moden nih.....dlm pantang ble ngadap pc siap ble post entry gtu....nih p'mintaan makcik2 princess la nih....ok2 kt ke topik asal ahaks skima btoi....

aku nih idok le padei mane pn tp ayah n mak aku ari2 dok pringat kn....ms b'pantang,pantang sggh2 ms nih la kite nk jg badan nk buang londeh2 prt kn ms ngndg prt beso jd bile da beranak ble nmpk la londeh cket (kot aku je kot xtau la plak sbb aku agak b'isi) jd dlm pntg nih kte kene la rajin b'tungku w'pn mls jd t'pkse jgk rajin'k diri....igt ye makcik2 skalian....plg krg 3x s'ari pg2 celik2 je mate wajib then after mandi pg n ptg.....kalo rajin lbh 3x pn xpe lg bgs.....

then nk prt cpt kempis wajib pakai barut n bengkung....mcm aku skrng pkai barut berubat afiat la (ahaks promote nmpk) then aku balut ngn bengkung dr bwh breast pai punggung.....ikt ketat2 ms mkn mst pkai ok....igt ye makcik2....kalo tahan pkai la kapur + limau nipis sblm pkai barut.....

ha makcik2 t'pkse la thn utk mggu memule beranak dlm 10 ari p'tame usoh le minum air byk....nnt jahit bwh lmbt kering....coz bile minum byk kerap nk kencing jd lmbt la jahit nk baik....minm tuh jgn igt ble minm air mentah kn minm air suam panas.....kalo minm air sejuk2 nnt kmbg perut @ buncit ekekeke.....lps luke jahit da ok minum la byk mane nk ekekeke....

ha lg rambut tuh kalo da pregnant tuh usoh le nk potong rmbt kalo nk potong pn bio la panjang takat bl ikat tinggi....penting oooo nih mak ckp utk elak batu meroyan turun tkt kene mroyan kate'y then kene ikat tinggi2 utk elak angin msk pale idok le skt pale....

after abh pantang byk bnd xble mkn pai ank beso oooo antare'y ialah sebarang jenis mee bihun kuetiaw.....angin tu....lg laksa uish tajam tuh.....tuh kalo mkn tkt skt2 bdn kerap xsihat.....mmm pe lg nk tau???ble tanye k....pehnih aku akn kuar'k resepi yg snang2 ye utk bakal ibu dan yg br b'umah tangge.....TUNGGUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

Monday, September 28, 2009

mood raye!!!!!cerite ceriti pertame raye as a wife

kire sedondon la kiteorg nih hahahaha aku raye kali nih pakai uniform le....alhamdulillah pose thn nih penuh....impian tercapai gak dapat pose full....tarawikh je aku xfull coz ms b4 msk 8 bln mak ai gigih aku pai org heran nengok aku ble lagi b'tarawikh....aku dan la pai mlm 25 je dpt tarawikh kt masjid.....1st raye aku kt kuale uish cipte sejarah oooo then ptg raye trs gerak ke kedah umah tok wan ku tersayang....diorg sume penuh kat sane ade wat mkn2 cket.....naik umah baru la kate'k....mak buyong nih gigih la dr memlm ari pai la ke pg raye gigih masak2 hahahahaha aku biase dok kmpg kt kedah idok beriye kene msk2 nih tp dok kuale beriye weh mane x'y umah mak IL aku slalu m'dpt kunjungan so kene gigih la takkan nk dok saje kn....aku xreti la dok2 saje nih....lg dok saje lg byk tdo'y nnt payah plak aku nk beranak kn.....
gambo nih tgh msk mee bandung...wah gigih gtu....nih hubby aku la ngambik'y aku kate xpayah la kang lmbt plak nk g smbhyang raye....uish gigih beno ye gi smbhyg raye lg....ish xble bla nk nyorok perut konon tp xmau....wakakakakaka....
nih uniform raye ke-2 wakakaka xble bla lg ade plak uniform....nih nk g open house umah paklong seni....mcm2 makanan ade sume aku bedal wah beso perut aku...sememang'y beso....last2 ari rabu lepas g check klinik naik ooo 3kg hahahhaha....nurse kate bgs sbb sblm nih xnaik2 trn ade la....so idok la aku kene mrh hahahahaha......

da selesai mkn2 aku pn gerak la nk blk ke kole plak coz byk beno open house'y so sblm mak buyong nih meletup g la mkn2 hahahaha ayat yg xble bla kn.....b4 gerak t'tdo konon nk blk kul 3p.m alih mate da t'pejam kul 4 br gerak....da gerak lmbt ade ati nk singgah penang hahahaha aku peduli ape bkn aku bwk kete kn aku kire ok jek....gigih mak buyong nih dlm boyot2 jln sakan....


nih la rupe umah br tok wan mmm sdh pn ade umah dl da kene tolak....ish rs mcm bkn blk kmpg plak....owh ye blk je kmpg arituh diorg ckp name utk bunglow tok wan name yg aku bg t'pilih then diorg kate nk bg hadiah....then aku pn tggu la hadiah ape la kome tau ape????ceh sorak aje yg aku dpt ngn tepukan....sabo aje la hahahahaha....


then mggu lps ari jadi ank dare yong sorg tuh sape lg si akish le...sian plak rs dok mintak kek mcm dlm tv nk lilin tp ayah aku xbg coz kome pn taukan kalo lilin2 nih....xelok tuh adat istiadat kristian yg nk m'jatuhkn islam....so dipujuk2 die pn ok la potong kek pn potong kek la....melawa bkn main tmbh la cik ooi die dtg tlg touch up plak reben kt pale...kembang semangkuk....





Tuesday, September 8, 2009

btoi ke poco poco tarian kristian????

aku nih kompius nih....ade kate bukan ade kate ye...aku dpt email kate tuh tarian keraian org2 kristian pd ujung minggu....aku pn try search kt google....same gak fakta yg aku bc....cube korang try kt web nih....http://halaqah.net/v10/index.php?topic=7938.0;topicseen

ke ade sape2 ble btoi'k maklumat yg aku dapat nih....ish riso gak aku bende2 cmnih sbb aku rajin gak dok gerak2 menari poco poco nih....tambah skrg skolah2 sume ade poco dalam pendidikan jasmani....

Thursday, September 3, 2009

salam takziah buat kakak ipar ku sekeluarga.....

semalam aku dikejut'k dengan pemergian opah kak wa....sgt t'kejut coz ayah ckp die da nmpk sihat mase g melawat kt hospital taiping....ble sembang2 lg.....sape ble jangke kuasa Allah...Dia yg lebih mengetahui....ajal maut sume di tanganNYA....

usia opah kini 91 thn....meninggal bkn sakit tua tp sebab terjatuh...rusuk patah n banyak drh kuar dr kepala....kate makcik gee tuh sume wat sebab je...yg sebeno'y sume dh ketentuan Ilahi yg Maha Esa....mudahan roh opah dicucuri rahmat Ilahi hendaknya....semoga damailah opah di alam sana......Al-Fatihah......

Friday, July 17, 2009

lagi upload gambo konvo....

nih memule nk masuk dewan ahaks nampak perut ku ekekekek

depan gtu ayah aku snap...xpeduli org penuh dlm dewan pn ekekekeke

nih my luvly mom n dad yg meraikan aku

nih la org2 yg meraikan aku...xmcm diploma dulu ramai ade abg's family ms tuh ade ank buah sorg hadi...
with my mom
with my dad n his flowers for me

of course la with my hubby 1st time dpt bunge tau from him


with classmate mihan n kak sue raja


pasnih aku cite tempat2 yg kiteorg pegi kt t'ganu k....ntah pape kerap je g sane tp br dpt merase melawat kt ctu ahaks....

Thursday, July 16, 2009

hye....kembali dgn kisah konvo aku....

wah xsangke aku ble hadiri konvo hehehehe wah skima'y ayat....igt xmerase da...naik ngn peyot m'boyot hahahaha....tp da pakai jubah tidak nmpk lg ekekekeke....aku ambk ngn naib canselor aje.....last minit xdpt plak canselor'y....aduhai frust btoi....tp xpe la ngn sesape pn same jek....canselor aku skrg permaisuri nur zahirah...die kem slm jek wakakaka bkn utk aku tp utk sume hahahaha...w'salam wahai permaisuri ku :)....


punye la lame aku tempah baju utk konvo hampir mencecah 3 thn la usia tempahan aku tuh hahahaha xpenah pakai oooo punye nk simpan untuk majlis bersejarah nih....punye la sdh....bkn sdh ape mst xmuat da nk pkai baju tuh....seminggu sblm nk g tuh saje try mane tau keajaiban t'jadi kuang2....aku pn testing2 123 tara.......muat weh....cayalah xsangke btoi aku muat lg akan baju yg aku tempah 3 thn dulu ekekekeke.....
nih name'y posing control perut ye ekekekeke...nih dok btoi2 bawah air-cond ye sbb nk bg make up tahan lame bg kebas muke tau anak2 bile kebas muke tuh tahan la make up kite ekekekeke....
mase nih mak ai paneh weh...mcm2 paneh weh paneh nk marah pn ade paneh bahang pn ade ekekekeke....paneh bkn pe org dok b'siap2 deme pn nyebuk nk memanggil pd hal nk msk lmbt lg dlm s'tgh jam lg....xpe la xble bengang panjang2 nnt naik darah aku plak hahahahaha....konvo aku kali nih ade org baru dalam idup aku iaitu my husband la my hubby...first time die pekene kemeja batik....mak aku teruje nengok'y kate'y mcm YB plak ekekeke Mr. H ape lg malu le sesangat hihihihihi tu la perangai my hubby xble kene puji malu sesangat....




























aku pe lg posing maut la weh hehehehe tu la keje moh layan gambo2 aku mase ari selase br nih...

nih kawan2 1 klas ngn aku sume patut'y ade 17 tp yg ade 13 org je yg 4 lg xdpt dtg coz kt sabah n sarawak so payah nk terbang kn masalah ongkos'y hehehehe.....
still nampak jugak peyot aku kan...ahaks rs mcm da control jek patut la naib canselor tuh dok tengok aku atas bawah seriau sbb lantai dewan tuh licin...siap senyum lambat lps skrol mak aku pakcik kt dpn aku tu pn perasan siap tanye aku ngandung ke ahaks klako la weh...nnt aku smbg upload kamera da kene ambik huhuhuhuhu

Thursday, July 9, 2009

yeah....yeah....

yeah...yeah mggu depan aku konvo ye kawan2 ekekekeke da b'janggut makcik tunggu ye dr bujang pai kene risik pai org dtg minang pai aku nikah pastu kenduri kawen 2 belah pai aku da b'badan 2 siap xlame lagi da nk meletup br dapat konvo.....

dahsat x perjalanan untuk aku tempuh konvo.....hikhikhikhik lawak beno gara2 nk tunggu canselor nih la jd'y dr solo ilang solo nk msk 2 hahahahaha....gigih tumggu oooo jd rugi plak kalo xpegi....mujo aku xmeletup lg kuangkuangkuang

ha nih la censelor aku yg mane????ha tunggu la 14hb nih...aku dpt ngn sape....uish bangge setongkol plak rs hukhukhuk.....agak2 sape la eh....ish jd tande tanye nih....byk beno khilaf jd xtau nk caye yg mane 1 yg bakal aku time nnt....yahooooooooo sonot btoi rs xsabo weh

Wednesday, July 8, 2009

hihihi aku dpt award....br pandai nk time award sblm nih mcm blur je cmno nk wat ekekekeke....nih award dr my luvly sister in law aku sape lg kalo bkn kak wa yg baik ati....akan ku senarai'k penerima award nih ye....

Peraturan nye ialah:
* Kena letak award ni di blog
* Bagi award ni kepada 10 blogger yang rapat dengan anda atau yang anda suka/minat atau yang anda senangi dan memberi inspirasi kepada anda
* Memberitahu penerima award ni dengan memberikan komen di blog mereka* dan sesiapa yg dah amek award ni....sila tinggalkan komen anda di entry ini.....timaseh

anda yg terpilih ialah.....

  1. semestinye yg bg award nih my SIL
  2. odah ku sayang
  3. ooi my make over
  4. miss nusk
  5. cik nurse kite ain
  6. miz lawyer marmad
  7. beh yg comey
  8. ummi yusuf la pn wa
  9. ara mirae
  10. maria the havoc
  11. dan pd sesape yg jd reader blog aku

aduhai la....


owh saat nih aku rs xlarat btoi.....semalam pas balik je dr keje masuk umah trs cari selimut....sejuk yg teramat menggigil kau....dh mcm dok dlm peti ais....my hubby udoh riso t'amat takut2 kalo aku demam....sbb mak ckp org ngandung demam bahaye gak....da la ubat xble mkn....tkt effect baby....plak baby smlm kurang gerak....mak ai susah ati jgk slalu tuh dok b'tinju aje dlm perut nih siap kalo bapak die pegang lg kuar tendangan'y....sonak den seketike...

bile malam lg la jgn ckp la suhu badan udoh naik....kul 1 pg lg b'tambah panas bdn aku nih my hubby pn trs bgn ambk air ngn tuala terus la die jaram pale aku nih....sian plak die tgh2 mlm kene bangun mujo idok mamey kalo mamey ntah ape2 la die ambk hikhikhik....
nih buah sulong yg luruh arituh ktorg yg bantai sume

bgn subuh td rs ok cket....tp skrg still rs pahit mulut lg makan ape pn rs sume xsedap....telan la jugak cuco yg mak wat pg td ade la 3 biji....dok pk2 rs gni penangan durian la...belakang umah ade pokok durian plak ade rambutan....da mkn xigt donia ini hahahaha da mkn tuh idok plak rs panas jd mkn lg agak'y dalaman da grm tuan badan nih xreti2 ke nk benti asyik telan je pg esok'y hambik kau sakit tekak dan2 rs pns perit gile je rs....nih bkn salah durian nih tp salah tuan punye badan sbb mkn xhengat ini donia ye....

kalo da antu durian nih payah kan pantang nampak nk lahap sume wakakakaka....kalo xngandung nih 3 biji ble abh sesorg uish antu btoi kan bkn manusia da nih hahahahahaha dahsat bebeno.....next month kene scan skali lg....aduhai takut'y hope baby nih pusing la....riso kene operate huhuhuhu tp ayah aku ckp kalo xpusing wajib die nk bwk g jmp bidan ngurut bg pusing....tp adekah masih ade bidan zaman skrg nih?????

Tuesday, July 7, 2009

mesti bace nih

Jenuh nak menghafal no.. kod nih...

patut la tok nenek kite dulu sumer benda kena masak sendiri
mane ada junk food, fast food ape segala foods laaaa.....sbb tu anak cucu tak degil sgt
pastu status halal tu 100%nak makan nenek masaknak kudap2 nenek goreng ubi la, goreng pisang laaaa

skang ni zaman sumer kena cepat n ringkas tp dalam baik kite diperdayakannn takut nyer tgk kod2 ni sah2 byk benda haram dah masuk dalam poyotAllah huakhbar!!! Error! Filename not specified.


MULSIFIERS E-CODES FOR PIG FAT

1.E100 16.E280 31.E434 46.E482

2.E110 17.E300 32.E435 47.E483

3.E120 18.E301 33.E436 48.E491

4.E140 19.E325 34.E440 49.E492

5.E141 20.E326 35.E441 50.E493

6.E153 21.E327 36.E470 51.E494

7.E160 22.E334 37.E471 52.E495

8.E161 23.E335 38.E472 53.E542

9.E210 24.E336 39.E473 54.E570

10.E213 25.E337 40.E474 55.E572

11.E214 26.E422 41.E475 56.E631

12.E216 27.E430 42.E476 57.E635

13.E234 28.E431 43.E477 58.E904

14.E252 29.E432 44.E478 59.E920

15.E270 30.E433 45.E481

Yg jelas nye...pringles pun ader gak lemak menatang ni...kl xcaya tgk ader E471 kt ingredients nya tu...mmg patut lah Allah turunkan bala virus influenza tu...Xheran lah kl skg ni ramai sgt samseng, yg muda, yg tua..laki..pompuan. ..sama jer....solat yg wajib main tinggal jer...doa pun byk yg tak termakbul ekoran makanan2 seperti ni yg jadi darah daging...nauzubillah..

caner nak lahirkan lebih ramai islam yg betul2 'muslim'...dari kecik dah disuapkan dgn makanan2 mengarut ni....yg heran nya caner leh ader tanda HALAL bg makanan2 tersebut?
Bijaknya org2 kafir memperdayakan org2 islam hanya dgn makanan....Kebijaks anaan mereka xkan kekal lama...

Tp...ingatlah suatu masa yg telah ditetapkan oleh Allah swt, org2 mukmin akan bangkit jua...
semoga kita lebih berhati2 ngan tipu daya & helah musuh2 Allah swt...

Wednesday, June 24, 2009

MUNAJAT CINTA....




MALAM INI....
KU SENDIRI....
TAK ADA YANG MENEMANI
SEPERTI MALAM-MALAM
YANG SUDAH-SUDAH

HATI INI....
SELALU SEPI....
TAK ADA YANG MENGHIASI
SEPERTI CINTA INI
YANG SELALU PUPUS

TUHAN KIRIM KAN LAH AKU
KEKASIH YANG BAIK HATI
YANG SELALU MENCINTAI AKU
APA ADANYA

MAWAR INI SEMAKIN LAYU
TAK ADA YANG MEMILIKI
SEPERTI AKU INI
SEMAKIN PUPUS

TUHAN KIRIM KAN LAH AKU
KEKASIH YANG BAIK HATI
YANG SELALU MENCINTAI AKU
APA ADANYA


*aku gile dengo lagu nih sedap btoi hehehe

Thursday, June 11, 2009

kemalasan sungguh....

huhuhu lame xupdate ini blog....kenape????sbb'y time ade idea aku xdan nk ngadap....bile xde idea rajin la plak nk ngadap...alih2 langsung la idok aku wat pape perubahan pd blog aku....ade request ke nk bg kt aku wakakakaka......

perkembangan terbaru aku adalah aku yg semakin berkembang mekar dan xla memboyot sgt lg setakat ini wakakaka dahsat ayat aku nih kan power btoi kalah power rangers ke ben 10 ke wah gtu nih sume kartun kt tv punye penangan huahuahuahua....

baby aku da nk msk 6 bln xlame lg setakat ini perut aku idok la rs penangan hebat tendangan'y cume kerap la t'gedik2 perut aku nih....time nk tido tuh slalu baby nih xbg aku tido saje nk suh layan die gamak'y wakakaka klassss gtu baby zaman skarang kn....skrg baby dalam keadaan songsang la mase g check bln lepas next second week kene g plak tgk bile cukup 24 mggu baby nih....uish nih pn debo2 je xabh2....hope nnt nk dekat due jgn la songsang la....

bab makan...wah sue je ape sure aku makan kecuali la bende yg aku xble makan....aku igt air kelape nenas ngn tebu je xble makan rupe'y banyak bende lg kome weh....banyak beno pantang larang mak aku bg jgn makan itu ini takut nnt tali perut anak belit la.....ko me nk tau ke????nnt la aku senarai'k kalo kome nk tau la hahahahaha.....aku makan nih alhamdulillah la lalu je takat nih tp idok la over org kate makan untuk 2 org....owh salah tanggapan tuh....kome nnt jgn igt tau makan untuk 2 mmg la kite makan utk baby tp bile dok pk makan utk 2 mst la double kn tu xlame pehtu kembang semangkuk la badan weh silap aribln kene mrh ngn doktor plak berat badan berlebihan ingat ye kawan2....

pe lg aku nk merapu weh....cube bgtau ape patut aku merapu lg yek....nnt lps aku g scan skali lg aku letak gmbo ye....kome doa'k aku ye teman2 sume'y dalam keadaan yg baik....

Wednesday, May 6, 2009

pertama kali wat tag....

untuk odah tersayang aku jawab la tag mu itu

nih 2nd gambo saye ngn my hubby....kt expo teluk intan blkg tuh menare condong hehehehe

k saye jawab ye soalan pn odah ku sayang

1) sape name pasangan anda???

ABDUL HALIM BIN MOHD HASSAN BIN ADAM(over gtu)

nickname : beh,halim

2) bape umo pasangan anda?

29 TAHUN ye hubby saye....kami beza 4 tahun la....

3)ape yg diminati oleh pasangan anda?

die minat saye hahahahah....die minat main takraw tgk wayang jalan2 mcm saye dan holiday....

4) ape karaktor pasangan?

hubby saye nih sgt la pendiam tp ngn saye idok le sbb saye nih riuh hahahaha....lagi die nih sgt manje (kt umah je) dan lagi die mudah memaafkan org lain dan sangat penyabo....

5)apakah makanan kegemaran pasagan anda?

hubby saye sangat suke gulai tempoyak....lagi suke mee goreng basah yg saye buat hehehehe tp sebeno'y die xkesah pn org'y xcerewek bab makan nih sbb die suke makan ngeh3x....

6)macam mana pasangan anda tidur?

die suke tido peluk saye kalo x die xble lena mcm saye jugak hehehehe selalu'y die die tido mengiring ke kanan kebanyakkan la....

7)apakah perkataan yang dilafazkan ketika pertama kali berjumpa dengan anda?

ape eh???ish idok teman ingat'y....tp tiap kali kuar mst die tenung aje hahahaha tp yg die slalu ckp....berat'y nk pisah....bile ble jmp lg ye....jiwang karat x?mase nih aku kene blk ganu la...jauh tuh weh....

8) apekah yang membuatkan anda suke pasangan anda?

ish suke sbb sabo ngn karenah saye (saye nih baran hahaha) plg suke sbb bile saye xlarat die yg wat sume keje die suke ngemas sgt suke2 hehehehe

nih je la yg aku ble wat hehehehe utk odah tersayang mudahan memenuhi kehendak ekekeke

Tuesday, May 5, 2009

Hargailah Isteri Anda....Wahai Wanita Beringatlah....

Mulianya seorang isteri disisi Allah....Dan betapa berharganya wanita yang bergelar isteri ini pada keluarga, suami dan anak-anak Rugi dan binasalah suami-suami yang tidak menghargai isteri mereka kerana isteri inilah yang akan membantu mereka di akhirat kelak.Biarlah buruk mana isteri anda,sayangilah mereka.....Beruntungnya seorang wanita yg ada rahim ini ialah dia bekerja dengan Tuhan... jadi 'kilang ' manusia.

Tiap-tiap bulan dia diberi cuti bergaji penuh...7 sehingga 15 hari sebulan dia tak wajib sembahyang tetapi Allah anggap diwaktu itu sembahyang terbaik darinya.Cuti bersalin juga sehingga 60 hari.Cuti ini bukan cuti suka hati tapi cuti yang Allah beri sebab dia bekerja dengan Allah.Orang lelaki tak ada cuti dari sembahyang.. .sembahyang wajib baginya dari baligh sehingga habisnyawanya.

Satu lagi berita gembira untuk wanita,Sepanjang dia mengandung Allah sentiasa mengampunkan dosanya,Lahir saja bayi seluruh dosanya habis.Inilah nikmat Tuhan beri kepada wanita,jadi kenapa perlu takut nak beranak?Marilah kita pegang kepada tali Allah.Seandainya wanita itu mati sewaktu bersalin, itu dianggap mati syahid, Allah izinkan terus masuk Syurga.Untuk orang kafir dia tak dapat masuk Syurga tapi Allah beri kelonggaran siksa kubur.Untuk peringatan semua wanita yang bersuami seluruh kebaikan suaminya, semuanya isteri dapat pahala tetapi dosa-dosa suami dia tak tanggung.Diakhirat nanti seorang wanita solehah akan terperanjat dengan pahala extra yang banyak diaterima diatas segala kebaikan suaminya yang tak disedari.Contohnya bila dia redho suaminya pergi berjemaah di masjid atau ke majlis ilmu, bersedekah.. ganjaran Alah keatasnya jua..Bila dia lihat suaminya tengah terhegeh-hegeh di titian Sirat dia tak nak masuk syurga tanpa suaminya,jadi dia pun memberi pahalanya kepada suami untuk lepas masuk syurga.Didunia lagi, kalau suami dalam kesusahan isteri boleh bantu tambah lagi di akhirat.Kalau seorang isteri asyik merungut,mulut selalu muncung terhadap suami dia tak akan dapat pahala extra ini.Manakala suami pula mempunyai tugas-tugas berat didalam dan diluar rumah, segala dosa-dosa anak isteri yang tak dididik dia akan tanggung ditambah lagi dengan dosa-dosa yang lain..Dinasihatkan kepada semua wanita supaya faham akan syariat Allah agar tidak derhaka denganNya.

Sesungguhnya wanita dijadikan daripada rusuk kiri lelaki.Dia bukan dicipta dari kepala ke kaki,juga bukan dari tapakkaki. Dia dicipta dari sebelah rusuk kiri lelaki supaya dia hampir kepada kamu(lelaki) ,lengan lelaki dicipta untuk mempertahankan wanita,dekat dengan hati lelaki untuk disayangi.







"Woman was made from the rib of man,She was not created from his head to top him,Nor form his feet to be stepped upon,She was made from his side to be close to him,From beneath his arm to be protected by him,Near his heart to be loved by him."


Wahai Tuhan...ku tak layak ke syurgamu ...namun tak pula aku sanggup ke nerakamu...kamilah hamba yang mengharap belas darimu ..."Ya Allah...jadikanlah kami hamba2 mu yang bertaqwa ..ampunkan dosa2 kami, kedua ibubapa kami,dosa semua umat2 islam yang masih hidup mahupun yang telah meninggal dunia"......

Kubur itu gelap, cahayanya ialah Laa Ilaaha IllalLah.Jika diletakkan langit dan bumi di sebelah dacing, dan kalimah inidi sebelah yang satu lagi, pasti lebih berat lagi nilai kalimah 'Laa ilaaha illalLah' ini.Rasulullah saw. bersabda (mafhumnya):"Wahai manusia! Ucaplah 'Laa ilaaha illalLah' , kamu pasti berjaya!"Marilah kita ucapkan kalimah ini:"Laa ilaaha illallah!" x 10

Monday, April 13, 2009

mesyuarat agung bekas student madid & g tgk ank wa xlupe kedai ooi jugek

sonok betoi g mesyuarat agung bekas plajar sabtu baru nih....bkn syok msk meeting tp syok dpt jumpe kengakwan hahaha dapat jumpa sama gyah,ain,uya,nadia,ngn rozi.....lg syok sbb dpt mkn makanan idrisiah hehehehehehe sungguh rindu ngn masakan kt skolah k....byk yg berubah kt skolah tuh....bangunan semakin bertambah guru pn banyak yg baru ble dikatakn xkenei la cekgu cekgi ctu....yg xberubah'y dewan makan tetap same hahahahaha tau tang mane same'y????treeeetttt tang bau dan suasane'y kahkahkahkah.....dulu kini dan slame'y dewan mkn bau'y still mcm dl kalo korg igt mst korg tau cmne bau'y hahaha....kangen bangat same itu tempat walaupun bau'y gtu....byk kenangn mase skolah terutama'y jamaatur ruasa' slalu announce......"form 5 last skali ye bg adk2 dl"....jd lame2 da xheran da slalu sgt beralah....pai pape program pn form lain yg d'beri keutamaan.....


bak kate ain teruje gile dpt dok dpn mase meeting tuh....mane tak'y tiap kali ade program xpnh merasa tgk dr dekat slalu duk barisan last alasan da beso kene beralah.....aih sabo je la....sepanjang dok meeting tuh ati rs rindu zaman skolah...masih igt saat berada di situ owh sungguh la semua memori di situ xmampu dilupakan.....


tp perubahan pd budak2 zaman skrg nih sgt aku xsuke....terlalu manje idup senang x merase susah cket pn....kemudahan sume bertambah...kalo xpandai lg xtau la aku bebudak skrg nih....zaman kite dulu xberani lalu dpn aspura....kalo lalu pn tunduk nih xangkat da muke2 malu....tapi budak zaman la nih....masyaAllah siap main mate lagi sipu2 senyum2....ish2 xcukup ngan mak pak diorg dtg trs naik asrama panggil tuh main hon2 je dr bawah....kite dl umah bulat la jasa'y jauh kene pegi kalo tertido tuh jenuh la mak kite tggu da la jauh xsedo plak kuikui....manje bdk zaman la nih....siap tiap2 mggu ble kuar tuh kite dl kalo da kerap siap kene wat surat dlm arabiyah la weh kalo tggl 1 titik pn xble dimaafkan no way sorry.....


banyak beno cite aku nih hahahahaha....nih cite wat aku bengkek ape nk tau aku xbertuah uwaaaa deme sume dpt hadiah aku tlg nengok jek huhuhuhu idok sedih pn gatei je hahahaha....aku dok ralit2 nyembang2 sbb maleh nk jd ajk ke hape ke tup2 name aku dicalon ish t'kejut beghok aku dan2 paneh muke aku hahahaha....xpe la AJK mujo aku kalo ikt nk jawatan yg last tuh penasihat hahahaha ade ati nk ganti ustaz kamarudin hahahahaha....


lambat beno abh'y aku nih udoh lapo gile....aku da xtentu hale da dok ngadu kt gyah.....mulut nih dok sebut lapo aje....da dpt mkn sodap oooo siap wat muke xmalu bih nasi byk2 g bangkit plak ambk lauk extra hahahahaha....bio la xbaik membazir.....da siap sume mkn uya sibuk dgn kad kawen'y....then nk gerak tgk ank wa yusuf taiyob eh clap yusuf fawadz....



gmbo blur cket sbb tgn org lain yg capture jd xlawo le...nk marah pn kite da mntk tlg org kan...then g umah wa nengok new born....byk la kami nyembang kt sane udah ghupe kedai kopi plak dok nyembang bab berpantang nih....ish kalo tanye aku, tau le jgk sbb ayah aku udah lecture aku utk menghadi ari pantang.....kalo ade permintaan nnt aku wat lecture utk kome plak....hehehehehe byk bnd yg kene pantang t'utama mkn nih kalo kite nk sihat kene ikt la kn kalo xnk terserah....tu ayat ayah aku....



then pas nengok ank wa kami pn gerak menuju ke sri iskandar g open table plak kt sane saloon ooi la....mar x join meeting tp jon g umah wa n ke saloon ooi....pai ke mlm la aku nyongket....mujo hubby aku idok bleter boring ke hape hahahaha alhamdulillah kuikuikui....hubby aku pn siap potong rmbt lg kehkehkeh....jom layan gambo....
uish lame beno aku nyongket....mlm baru aku balik weh....agak seram jln kot situ aku xlepeh tgn ngn hubby aku takut hahahahahah ntah pape.....