Pages

Wednesday, February 23, 2011

xtau nk kate orang yg mcm nih~~

aku benci pembawa fitnah!!!!!!!!!!!!bodoh bagang!!!!agak2 la nk menfitnah aku!!!!!!!!!!!!!!aku nih kesabaran ade had jugak....baik ko mampos je dr jaje name org nk memecah belahkan org tau.....

Monday, February 14, 2011

kembali membaca novel

hadoi...nk abih sebijik novel alahai seksa jiwa dan raga...byk beno halangan ate zaman solo molo idok ade komitmen....nih dh ade komitmen yg banyak sangat la rase akan waktu mencemburui aku....hadoi bile la nk abih....kat kole kt lembah ade karnival buku....dapat le aku sambo 2 novel 1 buku ilmiah....novel pun bkn sembarangan tau novel islamik gtu hahahahahaha....ate nk pupuk anak membaca kite kene la tunjuk kan....alhamdulillah airis nk ikut ape yg aku ajo....aku belikan die buku yg ade gambo2 la kan ate buku cenggitu la cepat bebudak nih paham kan gambo pun menarik....mcm MY BODY....NUMBER...ANIMAL....ALIF BA TA...


nih gambo ihsan dr google k...yg sebeno'y idok le aku snap....terhad masa aku skrg cewah ye ye je kan....aku skrg dok bace tiada khatimah cinta....
novel nih bagi aku ok la die best byk kata2 semangat....lagi byk la nasihat2 ade jgk pesanan nabi pun t'selit skali.....ntah bile nk abih pun aku xtau....slalu sehari ble abih tp la nih rs xble kot huhuhuhu kalo nk abh gak xmkn le anak n hubby i tuh mau fengsan plak hahahahah....aku harap aku baca2 suma nih ble la tmbh ilmu n nk pupuk minat anak.....skrg nih 2 bende aku tgh ajo die...menabung n membaca....setakat nih alhamdulillah airis mau la ikut....mudahan sampai bila2 die suke membaca n menabung


Friday, February 4, 2011

cerita sedih si isteri :'( {mood sedih}

keadaan aku kali nih agak kurang memuaskan....darah kurang selalu sakit belakang n kat bawah perut area pale baby....pegi check up kt hospital xde masalah baby dalam keadaan yang baik....aku je selalu senak baby terlalu aktif mcm ummi die hahahahaha sampai ummi'y nk fengsan senak'y....dulu masa pregnant'k airis aktif jugak tp kali nih double aktif :)...alhamdulillah aku diberi peluang untuk merasai nikmat mengandung skali lagi dan menerima anugerah Allah yang paling berharga....

semalam kondisi aku adalah sangat tidak selesa....sakit belakang yang t'amat membuatkan segala urusan rumah terbatas....sang suami membantu aku menyelesaikan urusan rumah membasuh baju2 yang menimbun 3 hari dan pinggan mangkuk periuk sesingki penuh....hati aku sangat tersentuh dengan situasi semalam....walaupun sang suami sangat penat tapi tak de pun t'keluar dr mulut die perkataan tuh...sikit pun xde keluhan....si anak alhamdulillah semalam macam memahami kondisi ummi yang sangat tidak larat...sesudah sediakan susu 5oz terus tidur tanpa banyak ragam....buah hati ummi semakin besar tak lama lagi akan muncul adik yang belum pasti jantina....saat nih aku sangat sayu mata nih bagai di perah air bawang b'jurai air mate b'linangan di pipi....sang suami sangat la susah hati dikala sang isteri menangis....tak tentu hala dibuatnya....ditanye aku sakit ke???kenape nih???lagi la bertambah sayu hati nih

terus sang suami mendakap isteri yang tak berhenti menangis sehingga teresak....bukan sengaja tapi hati nih mudah sangat tersentuh bukan sakit ape pun tp melihat betapa aku seperti menyusahkan semua urusan terpaksa sang suami uruskan....aku bersyukur memiliki suami yang sangat penyayang....selalu aku macam nih kalau sarat mengandung sangat sensatif....

aku memohon pada Mu Ya Allah permudahkanlah urusan aku,keluarga dan sahabat handai aku....diberikan kesihatan tubuh badan supaya dapat menjalankan urusan duniawi dan ukhrawi....amin ya rabbal a'lamin

Thursday, February 3, 2011

korang tau x????

 korang tau x kenapa diorang reka botol air mineral ade layer2 mcm tuh????ha ade yang xtau nih meh nk cerite.....tujuan die supaya lepas kite minum terus kemek'k then buang....jgn trs buang mcm tuh jek bukan ape ble jumat ruang dan xde la orang gune balik isi air then jual semula.....ha korang nk ke orang isi balik air then jual....bile da renyuk kemungkinan untuk pakai semula xde harapan la kan :p

caranya mudah jek 1. selepas habis minum bukak tutup botol tuh
                             2. tekan dari atas tempat kite minum tuh sampai die leper kemek
                             3. tutup semula penutup supaya die melekap idok kembali ke bentuk asal
                             4. buang pada tempat'y jgn buang merata
kan mudah nak selamatkan bumi kite dan selamat'k diri kite dr orang ambk pakai semula botol2 yang telah kite gune...kan senang xsusah pun nak ngan tak nk jek....:p

Wednesday, February 2, 2011

saya suke melaram~



tengok anak dare aku sorang nih amat suke melaram ye pantang acu kamera laju menyeghongen ha....nih dh ade gigi lagi le nak nayang gigi hihihihihi nk ngokak orang aje die....






xtau le ngikut sape....haghu gile kamera asyik enter frame aje....skrg nih siap ble pose nongkat dagu le....mungcung2 la ala2 gaya model gtu hahahahahaha...sekian saje untuk hari ini :)

Tuesday, February 1, 2011

mari berpicnic

entry kali nih nk cite sai picnic...aish jalan aje aku yek ghope xde koje lain hahahahaha ape nk wat Hubby aku sgt suke b'jalan nih....asal'y aku xmau pegi malas hahahahaha lgpun cuace xmenentu tuh yg rs mcm maleh....ate hubby aku telah menarik muncung sedepa....die nih jenis xde aku xgemo nk jejalan....sbb kate'y kalo jauh rs rindu hahahahahaha ngengade kan.....xpe ngade ngan bini jek jgn ngan org lain....so kami g ke teluk batik....




melaram sakan anak dare aku sorang nih....yang best'y aku baru tau airis nih takut ngan laut....memule nampak ok jek excited je ghope'y tp aku tukar'k swimming pampers tuh bawak ke tepi pantai mule ngelejat nk aku dukung die takut bunyi ombak tuh hahahahaha aku bg kene ayo ombak tarik die lg le menangis hahahaha mcm ape jek tp kalo sungai or kolam laju je siap xmau naik




aku pakse la hubby aku bawak gak die ke tengah cket lantakkan nangis bkn ape kalo xbiase nnt jd jakun plak kan anak aku nih...so baba die bawak le ke tgh cket peluk kuat bukan main takut beno....bg rendam badan die siap basuh muke ha ambik masin hahahahaha kelako nengok muke die mcm pelik jek....ye la mane tau kot gatei2 ble ilang kan....aku idok le mandi manda maleh eh kalo sungai ke ok la bkn ape ade anak kecik nih nk kene siap anak lg kan kang aku masuk ke laut over xsedo diri naye hahahahaha






dah syiok mandi2 nak makan la kan tup2 hujan turun dengan lebat'y ade la stgh jam nunggu baru la ujan benti...si airis ngamuk2 tau nape???sebab die lapo hahahahahaha anak aku alhamdulillah la makan setakat nih mau....tu yg aku harapkan pun...tp time xsihat amat la sedih skali huhuhuhu....ape lg nk merepek tuh je kot :p