Pages

Tuesday, April 13, 2010

kalo hidup xtau nk hormat org lain cmne org nk hormat pada kite!!!!

kadang2 aku tak paham betoi ngan ragam manusia nih....asal orang lain buat sume xbetoi tp kalo diorang yg buat wah maksum tuh hakikat'y lg teruk silap salh'y....susah btoi kalo cmgni ble stress oooo tp pai bile....lg 1 kte nk org hormat kite tp ade ke kite hormat org lain....

lg 1 jgk ramai org xpaham konsep hormat nih....igt org mude je kene hormat org tua tu sume silap la weh!!!!org tue pn harus hormat org mude cume org mude kene lebih hormat yg tua!!!! lagi bukan setakat hormat orang je pendapat org lain pn kene hormat jgk....mcm bos kene hormat pendapat stuff diorg bukan kate diorg je kite nk kene ambik kire....tuh la org melayu mudah layu xmembangun sebab ape???aku bos!!!!cube g tmpt kilang org cine ke india.....ha bos pn wat keje mcm stuff die time pakai pandangan pekerja....

arghhhh lantak la da basi pn cite nih aku nk kongsi gak.....alkisah~ toib!!! hahahaha wat lawak plak....kisah pasai kilang AJI NO MOTO.....kilang nih cine bkn melayu pn plopor'y....die pggl sume stuff die msk meeting bkn setakat eksekutif kerani je sume t'masuk la tukang sapu tukang kebun tukang wat ayo dan mcm2 tukang la bos'y panggil.....tujuan die nk dpt idea dr pekerje die nih mcm mane supaye pengeluaran produktif tanpa mengeluarkan lebih 1sen pun kos yg sedia ade.....xke haru weh kome ade ke idea baru xgune kan kos 1 sen pn tambah tp produktif income lumayan.....xfenin pale yg ade MASTER ke PHD nih.....mcm2 la drpd eksekutif ketua pengurus ke sume bg cadangan tp sume cadangan menambahkan kos lg b'sen2 plak tuh....tukar botol la wat labeling br la utk menarik.....lastly bos pn nengong tukang2 bawahan nih senyap jek idok bersuare takut gamak'y...then bos pn kate "korg ade idea sila la kemukakan....jgn  segan2 korang kn stuff saye jgk".....then xsemena2 tukang sapu nih pn bg la cdgn die xharap pun org time....die pun bersuare "apekate kalo kite besokan lubang pada botol tuh cepat la abihnye jd org kerap la beli bos...tu je sy nk ckp".....alangkah terkejut bos dapat stuff yg bijak nih...nk majukan sayrikatbos pn ucap bebanyak time kasih dgn idea'y jd keputusan da dapat bos pn naik'k gaji utk sume stuff bos die sorg yg adil xpilih bulu cr pekerje pn bagus sume ble wat keja.....

jadi moral of value this story bos die xpnh pn pilih darjat i mean jawatan keje la dan bos nih sgt menghormati sume org walaupun die punye kedudukan yg tinggi pemilik syarikat lg....so hormat la menghormati antara 1 same lain!!!!

Monday, April 12, 2010

burfday party untuk ayah....

kali nih n3 our celebration utk ayah n mak sempena burfday n anniversary...walaupun lmbt ayah rs terharu sbb disambut...memule ayah sedih sbb die xdirai walaupun xckp tp ble nmpk ayo muke....n adik pn kate ye hahahha mane die tau aku xtau...hahahahaha....

bile ayah tau je kiteorg nk smbt wah ceria gile muke'y....b'sino le weh rs dihargai gamak'y....mmg le kite pn bile org celebrate sure b'sino muke tuh ghupe pakei susuk omakai susuk pegi'y haru le si simah nih meghate lepeh'y....nauzubillah....udoh smbg ceghite....bebudak seghonok beno party2 nih ghupe lagu party like this plak....ish ngaghut lg si simah nih....bebudak pn nyanyi le ank dare teman pn same naik kome weh....mmg mantop gtu kire cayalah princess ummi nih....

tgk ceghiye beno le deme nih...sonok plak jd bebudak ye dok ye le happy aje xde masalah itu ini pk itu ini yg tau pk nk mainan yg ade kt tv nk itu ini hahahahahaha...lupe gambo kek'y hahahahahaha
cun x kek'y????sedap ooooo RM20 kt ipoh kt blkg UO tuh geram nengok kek2 ctu....kompem org Islam sbb aku da tanye  hahahaha siap tanye tuh mesti le kan...hahahahahaha nnt la nk upload video deme...xdan ngeh2

Friday, April 9, 2010

i want dedicate this n3 to my luvly father n mum the best person in da world

wah.....gtu n3 aku ye....sebeno'y arinih my dady's burfday k....yg ke-57 u...awch...awch da 57 ayah aku ye... n for u too mak both of u happy anniversary yg ke-32 kalo xsilap....smg kalian berkekalan hingga ke akhir hayat.....dan smg family kite happy ever after ya....both of u da best person in da world.....luv u all so much muahssssss

Wednesday, April 7, 2010

ckp mak selalu benar.....

hahahaha n3 nih just tingat kate2 mak.....dan ape mak kate tuh slalu terbukti benar......mak slalu ckp setiap yang berlaku tu pasti ade hikmah disebalik kejadian....dan yezzzzzzzaaaaaaa mmg btoi selepas ape yang berlaku tu nmpk hikmah yang tak ternilai manfaat't.....

syukur dengan ape yang kite ade jangan slalu nampak kesalahan orang....tu mak selalu pesan...aku slalu xpueh ati je mst aku luah kat mak....bkn ape aku xpueh ati memang berasas....org lain xtau pape sedap je ckp kte cmtu.....kalo xtau pape DOK DIAM TUTUP MULUT.....mak mst selit gak kate2 semangat kat aku mst nasihat kadang pai aku nangis le sbb mak memahami situasi....jap nk gelak hahahahahaha....nk tau nape????dulu mase mak keje xjd housewife mcm skrg mak xpnh pn nk ambk tau ape yg t'pendam dan ape yg didendamkan dalam ati.....sejak jd housewife mak byk mase untuk kami gamak'y....

memang aku akui dulu aku mane nk cite itu ini ngan mak ayah tuh aku slalu cket2 kawan.....mak aku pn pasan tuh koje aku dl gayut je ngan tepon cket2 ooi ngn ain pehtu slalu ajak tdo umah aku....slalu jd teman aku ain ngn wa....rindu btoi saat tu.....ayah aku dulu mane ade umah sgt dlm seminggu seari dua je dpt jmp.....sbb'y ayah g anto brg niage.....mak plak keje shift sape nurse paham la xkeje nurse pn paham gak kan hahahahaha so mak balik da penat....yg setia jg kami mak andak le..... 

dulu2 kami mane dpt merase sume mcm skrg.....org je nmpk senang tp tuh skrg....Alhamdulillah le Tuhan bg kami skrg nih senang....terlalu syukur dengan kehidupan yg telah dikurniakan....kalo kite nk bezakan zaman dulu ngn sekarang terlalu banyak beza dan xpatut dipertikaikan......tp nape mst ade yg pertikaikan.....kalo ikt ati aku yang marah mmg nk je aku sembo....tp mak kate NO NO....AS-SOBRU....tuh la mak slalu ckp....jd bile mak kate gtu akur la aku....kalo aku mulut mane ble tahan lepas je....tp mak kate jgn le laju beno mulut tuh.....hohohohohoho.....hope ank aku idok le ikt perangai aku yg cun melecun nih hahahahaha
mudahan anak aku jd anak yang solehah...xlupe jugak ank korg aku doakan jd anak yang soleh dan solehah hendaknye....amin ya Rabbal A'lamin.....

Monday, April 5, 2010

owh lame beno xb'blog hahahahaha

arinih airis genap 6 bln....kejap je rs mase b'lalu....mcm2 ujian sbg ibu aku lalui....manis masin pahit tawo sume ade hahahahahahaha name pn asam garam kehidupan....manis sgt dpt menatap ank depan mate...kalo ble nk je dok umah jg ank xpayah keje...hohohoho statement gile nih...zaman skrg sume nk pakai duit mane ble gtu....

smlm hubby aku bwk g cameron kebetulan mak andak nk g mmg dh rancg nk g then mak aku pn nk ikt so bwk la da wktu keje jg cucu2 time ujg mggu bwk la jln kn....sejuk bkn main pai airis udoh selesema....tp xtrk la biase je...da mcm g luo negare jek hahahaha acik g airis ble dok durham x????
sepanjang jalan pai la nk blk idok le tdo2 teruje gamak'y....ish aku nih udoh penat die dok ngekek pehtu nk bueh2 mane mau dlm kete bkn umah hihihihi....mujo le idok merap...kalo da merap menguji kesabaran aku btoi kdg2 xsabo kene mrh le jd trs le meraung pandei beno le plak...paham bahase....ish2 bdk2 zaman skrg mmg gtu kot yek....

alhadulillah airis still nk aku nyusukan aku pn xnk cmpo lg sbb susu byk lg....mak aku pn xbg cmpo rugi buang duit jek hehehehehe....kekadang je t'pakse blk ngejut xpai tghari udoh kene blk sbb die merap wat perangai bdk mmg le kn nk wat cmne perah la b'botoi pn kalo dtg angin merap apah pn xgune....skrg airis aku bg mkn bubo kalo dan aku wat kt kilang aku wat...kalo xdan aku msk2 kt umah mak pehtu tinggai mntk mak tlg tgk hehehehehe....ank da makin beso kene le rajin kalo maleh udoh le kering le ank pehnih hahahahaha...skrg xsabo nk tggu airis jalan wah gtu biase la da pandai 1 dh xsabo nk tggu pandai pe plak peh nih...ish dahsat kn hehehehehe...nnt aku post lg pe yg airis ble wat selain dr nangis ek hehehehehe