Pages

Monday, September 27, 2010

Gaya Si Comel Berbaju Raya (contest)

Nama       : Airis Putri Binti Abdul Halim
Umur          : 11 bulan 4 minggu (sehingga 31 oktober 2010)


saja nak try msk contest tgk blog SIL hahahaha i like....die rajin msk contest2 nih....saje nk try kan sementara anak sorang esok reramai jenuh plak orang nk pilih hehehehehe...contest nih Gaya Si Comel Berbaju Raya...sape nk try ble la klik sini so selamat mencuba k....

penyertaan bagi bayi 1 hari sampai la anak umur 4 tahun.....so sesape ade ank tu bole la try kan menang ke kalah adat la kan....saja untuk suka ria di syawal nih......

penganjur contest nih BabyIbu dan Azzamoro time kasih ye....dan juga xlupa pada penaja2 seperti berikut:-

haaa.....kalo menang syok nih lumayan xmenang pun hadiah lumayan gak....wah menarik kan da la penaja sume best2 ....ish3x xsabo le plak nk tau sape menang kan....ramai yg b'minat masuk contest nih....tgk sume comel2 subhanallah kejadian Allah tu semua sempurnakan.....geram tgk budak2 nih tmbh pakai baju raya aduh comel2 sume.....alhamdulillah Allah bagi anak2 kita comel2.....so ape lagi moh le kome masuk contest nih tutup lmbt lagi...dan lg nih....k la ngarut je lagi....k last skali nk ucapkan bebanyak terima kasih pada penganjur dan penaja contest nih dan tahnia kerana menjayakannya :)


pesal nih?????

weh byk cite sebeno'y....tp aku MALAS nk naip!!!!~~~ adekah kerana ari isnin?????huh

Wednesday, September 22, 2010

open house yg pertama

hahahahaha cite pasai raye lg...ha nih kalo da raye tuh sure la ade open2 house kan...so aku pun xketinggalan la nk wat...bkn ape saje nk ajak kengkawan dtg...dl kami raye merate umah mak n MIL kan so thn nih kami dok umah sendiri....hubby nk ajak kawan die so alang2 wat je ajak sedare mare adik beradik mak ayah n MIL ipar duai kan.....

so menu adalah dr hubby....die nk aku wat mee kari....so aku pn teringat penah bace sai mee kari laksa.....aku pn try la wat kan....hubby request xmau yg pekat2 yg muak dimakan....so aku wat la ape yg di requestkan....alhamdulillah airis pn xbyk akei tdo then bgn bg mkn kenyang2 then die main sendiri bile die boring br die merengek....mujo la cik asiah dtg menyiang bawang...thanks ye asiah jasa mu ku kenang hehehehehe....


muke mamai br bangun tdo....then yayat n family dtg.....dpt la jmp izz yg nsem tuh....wah da beso kan....mak aku siap ckp ank org lain sume matured ank aku je mcm bdk kecik padehal da nk sethn xmcm setahun...aku pn xpe la janji anak ummi sihat membesar same mcm anak2 lain kan....tgk ank aku ngn yayat same jek suke tangge klako btoi....dua2 ramah.....nk gelak tgk telatah diorg....then hidayu n family....mlm odah n family....thanks korg dtg....
 

seronok tgk ank2 bermain....penat pun ilang bile diorg ketawe suke....airis skrg da dpt kaki hari2 gigih belatih walaupun xsepenuh'y jalan tp gigih xputus asa jatuh bangun dan skrg alhamdulillah da banyak langkah.....ape lg pasnih ye yg die pandai....xsabar nk tgk :)

Tuesday, September 21, 2010

cite raya la skrg nih mood raye ade lg

ha arinih aku rajin cket nk b'blog hahahahahaha ble plak gtu....k first raye aku kt kuale umah MIL aku....nape aku raye kuale dl????sbb aku ble melepak lame cket kt kmpg aku kt kedah.....kalo blk kedah dl sure la jap je mcm xbest je nk gebang2 mkn2 ngusik2 hahahahaha.....thn depan blm tentu lg....tuh kene bincang lain k....so thn nih sume adik beradik hubby aku ade...so kami pun bergambo la....

nih versi kami je la kan....belah hubby aku xla ramai mane pn pagi raye anak beranak jek kalo kt kedah fulamak gile kau xmuat kamera tuh tuh pn ade yg xde...kalo sume ade kene himpit tahap gaban berlapis2 le jawab'y....k aku cite belah hubby aku dl
so inih je la yg ade.....so after jumaat aku siap kemas2 gerak ke kedah plak kan....beraye sane plak gamat la sane....ramai'y usah ckp yg syiok'y raye ramai so tdo himpit2 siap cop tempat tuh...aku semestinya kt depan tiap2 thn blk raye tu la tempat kami depan tv kehkehkeh ctu sejuk cket dan yg penting depan tv hahahahaha
nih belah kampung aku kedah.....fuh tuh blm sume ade tuh....ade lg nnt aku tmbh lg kt kamera ayah aku so xbawak la kan ate kamera org hahahahaha....mlm kompem la bbq tiap2 thn yummy2 sodap woooo sbb sdp bkn ape tau da t'hidang so mamam je la kehkehkehkeh....aku blk kuale raye ke 2 tuh ptg la jgk kalo x nk blk lmbt cket tp nk wat open house kene la blk nk prepare brg2 kan so nnt aku cite sai open house plak next story k...

Monday, September 20, 2010

kemalasan le plak.....

huhuhuhuh bile da cuti lame cmnih la kan.....MALAS.....ade M susah btoi.....mmm ape la aku nk merepek ntah....nnt la bile ade kerajinan aku nk cite macam2 ooooo cite pasai raye pasai open house lg pasai family day di pangkor....arinih MALAS hohohoho

Wednesday, September 8, 2010

puasa bersahur dengan air kosong~

hadoi xlalat le arinih....melepek je rs....pg td xsedo langsung serius nset 2 3 b'dering alarm pn ble xdgr.....gile btoi rs penat....smlm umah MIL aku ade wat kenduri buke pose....agak'y t'lebih rajin tuh yg xsedo diri....actually ble je puase xsahur pn sblm nih steady jek...but sejak ade ank aku nyusukan plak....wah xb'maye rs'y perut mule la memutar bile da rs mcm kosong sgt perut nih siap rs nk muntah tau...mcm skrg nih....adoi....aku hrp dpt la b'tahan....