Pages

Thursday, August 26, 2010

time kasih ayah...mak....

owh mcm sedih je ayat tajuk atas tuh ahaks....gatei je weh bunyi'y....alhamdulillah airis da 10 bln next week 11 bln...raye nih rs'y ble jalan kot hakahak...berangan je la haku....skrg nih tgh blajo jln.....kelmarin 2 langkah semalam 3 langkah arinih xtau xtgk lg sbb td tdo kan....

aku time kasih byk2 kat mak ayah aku ye la sudi jg aku dr dlm pantang lg....fuh perit gak la pantang ngn ayah aku....sampai ke la nih cume skrg nih longgar la cket kalo sblm nih usoh harap le nk merase minum ais....wo wo wo tp da pose mane ble tahan nak jgk hahahahaha so ayah kate ok la kot anak aku makin beso mkn pnok...kite ok orait....badan pn da kuat kan....aku tanye gak le kan ngape xble beno minm ais...pehtu ayah aku pn kate la xtakut ke jg 3 selenda....gelebeh sane sini anak jd sakit aje cket2 xsihat....ha lalu ke nk nanggung sume....woho nehe babuji.... so alhamdulillah la setakat nih aku ikt pantang larang yg ayah n mak aku guide'k sume alhamdullillah betoi badan xsakit xgelebeh vavavavava riso ai gelebeh2 nnt laki lari...TIDAK!!!!
alhamdulillah anak aku pn jarang sakit kan bkn la xsakit langsung tipu beno le....slalu sakit jap2 je plg lame 2 ke 3 ari....
 skrg nih airis br nk tmbh gigi....mgkn org kate lmbt'y!!!arghhh ade aku kisah ke???lg elok lmbt tmbh lmbt cket rosak'y....al-maklum la ank aku nih gasak je makanan ape pn sure die bedal jek....gigi atas yg nk kuar dr ayah aku kate kuar gigi atas dl cakap beso....arghh....xkisah le betoi ke x tu kate org tue2....kite mak pak die kene la ajo kan....dan skrg nih pn aku xajo pn ank aku baju ke ape ke mewah2 bkn ape mak aku ckp kalo ajo idup mewah nnt xsedo diri....sape yg susah....xke kite yg susah....so jgn nk over sbb ank kite sorg mcm2 nk limpahkan....mcm tuh gak mak aku ckp kt aku...ikt la gaya idp sederhana....yes btoi dan tu la yg aku lakukan sekarang snts b'syukur....dan mak slalu pesan jgn nk banding2 kan zaman dl ngn skrg...dl skrg xsame...dl mgkn susah dan skrg agak senang.....so far da 16 ramadhan arinih....alhamdulillah....xsedo da stgh bln b'pose....esok nk wat kueh raye ngn mak rutin thnan hahahahaha korg cmne???beli ke homemade???

Friday, August 13, 2010

iftar di ritz garden.....

semalam mak tanye...."kamu nk g market x beli lauk????".....aku jawab "idok xjadi le esok br nk g...." mak pn ckp "ala nk kirim santan" "xpe ble je"  aku jwb....solehah x aku hahahahahahha very perasaan k....then sampai je umah mak kate...."ate buke kang kamu masak ape???" dgn vangge'y aku kabo "arinih buke kt hotel...tau hotel " hakhakhakhak....mak aku "ceh...ceh"....elok plak ptg tuh gyah dtg biase leh hal2 bisnes2 nih harus la turun padang kan...client die adalah Syed Ridzuan....lame xjmp die.....

then blk ambk airis before anto gyah kt ruhinah di klinik ibu dan anak.....ank terune sorg tuh dengo aku nk buke kt hotel wah mau ikut.....so far aku ok jek tp no no dear no permision la dear korg tau ape die kate aku????sile gelak k...."CIK MA BELAGAK TUHAN MARAH....ORANG BELAGAK XBAIK"so nk gak ikut bwk le balik umah....so die pn baring2 tgk cartoon....dok xdok jap...."cik ma tolong la nk air segelas jek....hadi bkn nk mkn pun air je....sian la kt hadi nih"alahai luluh ati mak...tp syg la kan da kul 5 lebih syg nk bg tggl....so ayat pujuk aku "hadi baik kan hero kuat mst ble abh'k sejam due je lg....tahan ye....hadi g basuh muke g kumur ye jgn telan plak...."so die pn "ok la kumur pun kumur la..." sgt la gigih budak nih....alhamdulillah abh pose'y smlm tggu la kang aku blk sure mntk dua rggt k...sbb janji sehari RM2....xpe janji blajo pose....

kul 6 lbh gerak g ipoh....so on da way ujan le plak....jalan agak licin la kan so ati2 la ktorg nih dlm dok ati2 mujo xlanggo depan mane x'y lori bwk kete BMW udoh t'babas so jam la ctu sume pakat brek ngejut mujo la nmpk org dpn ktorg udoh cium punggung kete depan...MasyaAllah remuk mujo org xpape....xble control gamak'y....then cari la hotel tuh ikut GPS le kan almaklum le idok bape arif jalan'y....da ikut GPS degil da suh turn left u go straight hahahahaha so kene la u turn blk kan....jmp la tempat tuh lbh kurg kul 7 gak la...gyah ruhinah n husband da ade....so tggu yg lain plak....cewah detail beno cite aku kan....

so far ok la makanan ctu sedap n banyak hahahaha pai kul 10 br benti mkn sbb ape sbb nk balik sudah....tu pun ank kecik kami udoh merengek hahahahaha kalo x rs'y xblk lg hahahahahaha....org lain sume da bla blk kami je  staff ctu pn koje'y angkut pinggan mangkuk kami peh 1 abh 1 lg plak tmbh hahahahahahaha....gamak'y lps kami blk lega'y rs....xpenat nk angkat 1 1 pinggan hahahahahha....hubby aku pueh ati le mkn lame sedap pn sedap xrugi la bayo RM28 sekepala....gmbo esok le aku upload xbwk kabel la plak.....

Thursday, August 12, 2010

alhamdulillah selesai sehari berpuasa

thn nih berbeza ngn thn sebelum'y...dulu time jd student byk mase pose ngn kengkawan.....slalu lg 3 4 ari nk raye br dpt blk umah nk blk slalu jauh beno ganu kite....but so far ok la aku suke pose kt sane sgt meriah....awai2 pose syiok beli makanan la sane owh syorga makanan mcm2 ade plg aku suke nasi kerabu ayam bako pergh kt kak tuh sodap gile....

kuih yg aku suke kalo kt ganu yg aku gemo kuih manje xpun org pggl kuih kepek idung...kt sini xde huhuhuhunk tau cmne rupe'y????
lagi yg aku suke....kuih sagumpal.....dlm'y kacang ijo luar sagu....die gumpal bulat masak ngn santan manis....pergh sedap'y.....
saje nk bg korang terliur hahahahahahaha....korg ke aku yg terliur.....ish ke makanan plak aku nih....nk cite buke pose b'3....hahahhaahhaa lari topik plak....ha cite'y semalam le kan time buke pose kami b'3 da ade umah sendiri buke kt umah sendiri le jgn nk ngade hahahahaha ala sekali skala buke la ngn mak ayah juge mertua kan....kami igt ujg mggu la buke ngn mak ayah n mertua....ish lari topik lg....

nih ha time aku siap2 hidang makan si kecik nih yg nolong beriye.....haish nk marah bkn'y paham....so lantak le kamuwat le ape pn anak weh....jgn hancus sume makanan udoh....aku bg pinggan kt die ble angkat nk ade bende dlm pinggan tuh.....ewah ini budak very mengade k....aku mls le kan nk letak kang ramas kalo masuk mulut xpe kenyang kang lantai yg kenyang k....hahahahahaha mslh'y airis nih xbp pandai msk bende dlm mulut kalo masuk mulut pun remote bkn msk mulut pun die kiss je die rs mcm tepon kalo adk aku tepon ke sure nset aku basah die kiss hahahahaha jd bende2 beso gtu die cepat la dkt ngn mulut bkn mkn tp kiss...so lain la rs b'buke b'3 sonok hahahahahahah

Monday, August 9, 2010

hari keluarga taman bunga raya.....

wah wah wah.....sebab dpt hadiah nk canang la kan hahahahahha xde niat pn nk riya' wa takabbur...ngeh2 bkn aku yg menang pn...hubby aku la aku dapat saguhati jek kahkahkah tuala....acara yg aku masuk senamrobik then masuk air dlm botol last skali masuk game masukkan benang dalam jarum....jarum die mak ai halus gile tp aku sgt takjub ngn tukang jahit yg menang makcik tuh kwn mak aku hohohoho cepat gile bunyi je wisel bp saat je pastuh trs lari ke depan siap....yg aku t'kebil2 tp dapat gak saguhati dr org lain yg xdapat hahahahaha dr 20 yg masuk aku t'golong org yg ke-10 hahahahaha hebat x????kuikuikuikui

hubby aku memule segan nk masuk last2 mcm syiok plak die trs daftar name utk game darting n bowling buah kelape....dart tuh ok la dpt no 1 tp bowling buah kelape tuh yg lawak'y...ke laut pegi'y kahkahkahkah xtahan aku gelak 1 pin pn xkene lg lawak 1 team ke laut sume'y kahkahkah.....

yg si kecik tuh menjerit2 nengok bebudak masuk rebut gula2 die pn nk terjun gak masuk.....xkuase mak....kang dipijak xpun dikutip anak aku ahaks.....ate yg masuk tuh budak2 2 thn ke atas kang naye je aku kene marah xpaham bahase hahahahahah....

dapat hadiah ok la not bad ate sume sponser jgn byk bunyi tu mujo org nk bagi ye x.....k nnt aku upload gambo xdan

Thursday, August 5, 2010

owh ye lame xdpt award....kuikuikuikui

special thanks to dearest SIL i kak wa ahaks...sudi bagi award kt i nih....ish lame beno le xkene tag beginih....k akan ku usahakan jua ahaks.....

1.Thanks & link the person that tagged you
hahahaha awal2 lg da aku bg special thanks ahak pd SIL yg cantik jelita serte vouge ahaks jgn marah u....mak xrela nok.... 
2. Tag15 bloggers you've recently discovered and think fantastic
mak ai ramei'y weh.....aku idok le ramei follower'y kuikuikuikui nk tag sape ye....kite nengok sape yg kene!!!!
 
ODAH
MAR
GYAH
OOI
AIN
WA
BEH
MARIA
RAMLAH
 MIS ARA
AND SILENT READER AKU AHAKS ADE KE????PERASAN 
 
3. Contact that blogs and let them know they have been tagged
YES I DO :D
 
4. State 7 things about yourself
@ kurang sabo tp penyayang kuikuikui
@xbape nk rajin bile datang rajin sgt la rajin jgn ditego hahahahha
@suke makan dan xcerewet makan nih
@suke masak2 n bg org makan
@suke jalan2 xkire la jauh or dekat
@sgt suke tido 
@suke abhkan mase ngn family tersayang

k tu jek pade yg kene tag sile mulakan kerja anda kahkahkahkah


 
 

Wednesday, August 4, 2010

sedih beriye nangis weh....

adoi sedih'y nengok cite gelora di hati sara.....aku beriye nangis....anak da tdo sob...sob...sob....aku sorg2...hubby aku xbape sihat so die baring2 je la kan xlayan pn ape aku nengok da xsihat....aku xabh2 sob...sob..sob menghayati btoi cite....

aku mmg le b'jiwe sensatip weh menghayati watak meletakkan diri pd watak oooo hahahahahahha sile gelak sekuat ati k....tetibe hubby aku pegang aku... t'kejut beruk die nengok aku nangis....eh yang nape nih sakit tang mana???pesei nangis??? sile gelak lagi yek  hahahahahha aku pn sob...sob...sob pai abh cite yg hubby aku panic....mcm panic room tuh hahahhahaha xde la poyo jek bile abh cite br aku kabo hahahahaha gelak beriye hubby aku xpadan ngan xsihat.....sile ketuk aku ye kahkahkahkah...poyo x aku????tu je nk kabo