Pages

Tuesday, December 28, 2010

airis menang contest no 1 dapat hadiah minggu sudah



wah bz beno nk cite nk cite tp xdan nk naip ate koje melambak ye la ujung thn le n ujung bulan huahuahuahua....airis dpt no 1 contest arituh dapat hadiah beg comel bebeno beg mickey mouse wane pink kecik kenit....ble la letak pampers 2 baju sepasang kan g jejalan....anak aku plak tau je la cewi siap pakai hulu hilir...syiok beno gamak'y hahahaha

gambo'y???nnt i tambah ye lupe nk bawak le hard disk.....xpe nnt aku tangkap gambo bebanyak eh hahaha...mcm syok plak msk contest hehehehehe ade pape contest lg x???ble try :)

Sunday, December 26, 2010

happy second anniversary to us...


2 tahun sudah perkahwinan kami...alhamdulillah suke duke susah senang gelak tawa sume asam garam dalam rumahtangga.....dalam usia perkahwinan yang xbape nk matang banyak yg boleh kami belajo....dan dlm tempoh dua tahun nih kami dikurniakan seorang puteri....dan mungkinkah ade sorang lagi untuk tahun ketiga????kita nantikan ye kalo ade rezeki ade la kan kalo xde kite usaha lagi....

sape kate cukup la beranak sorang dah serik???aish tipu beno....kalo aku bio ramai2 meriah umah baru syiok yg sorang pn agak meriah bayangkan kalo reramai...wah sonok tuh.....mudahan kami dikurniakan zuriat yang soleh dan solehah serta cerdik pandai xlupa beriman pada Allah Yg Esa amin......mudahan kami tetap bersama hingga hujung nyawa~

Friday, December 24, 2010

lihat la baju kelawar pertama saya~




hye all nih la baju pertama saya ade bkn baju sebarang baju nih baju kelawar hahahaha thanks pak ngah sbb belikan buah tgn utk airis dr ganu...syiok btoi die pakai terbang sane sini kepak2 hahahaha klako btoi....tp sgt cute geram siap kene geget sbb cerdik sgt

Thursday, December 23, 2010

sedih bile airis demam

tgk la gmbo2 airis mase die demam sedih sgt...xpenah demam lame plg kuat pn s'ari da ok nih 3 ari musim la katekan lgpun sbb aku gak xdok diam jap expo sane jap kt sini sian die tp xpe anak ummi bagus kuat....








xpe la kan kite bkn sentiase akan sihat kadang2 Allah bagi ujian utk kite kan...pape pun ummi baba syg airis

Wednesday, December 22, 2010

jalan2 di i-city~

gembire jek rupe airis nengok lampu2 yg megah kt i-city tuh....aku pun teruje jgk weh....cantik menarik tetarik mmg da boom tp bahang la cket bg ktorg la....kebetulan pak menakan aku ajak so ape lg ronggeng la kan peluang beb.....




hahahahaha layan je la eh byk gmbo jek nk cite kene g sane la kome yg dok belah sane ble le g slalu tp msk bayo RM10 so kami naik sebijik kete 5 org share le hehehehe...esok'y pulak aku bwk Airis naik LRT hahahaha sian kt die smpi je kt kl dok nmpk atas pale je kan dok gelejat so aku pn sian skali skale g bwk le die naik bkn main syiok tot tet molot'y....siap nk turun b'diri tgk sendiri xmau dukung2 hahahaha klako btoi





hahahaha mcm2 la kan ktorg nih sane sini nk jalan....last before nk blk pn dan lagi singgah IKEA ceh meletup duit g sane ngeh2....brg2 idok disnap mls le plak hahahahaha

jalan2 ke arah Selangor-Kuala Lumpur

wah wah wah mengancam je tajuk tuh kan hahahaha....planning awal nk g kenduri Cik Puan Gyah jek (cecece cik puan la da kan da join club) last2 dpt call dr SIRIM Berhad urgent kene gak le ke kolumpo awei lg ari khamis lg aku g dah...subuh2 aku mandikan si Airis sian die aku kejutkan tgh sedap tdo siap ble tdo lg mase mandi ye la ngantuk kan tp mmg ajaib ble lena kena ayo aku nih heran le ngape le xnk b'diri leklok lembik jek ghope'y lena aku sakan gelak siap hubby lari naik atas tanye nape aku kate "nengok le ank dare kite tu ble lena plak kene ayo" kahkahkahkah die gelak same....sampai le aku siapkan pakai baju bagai wat sarapan start kete kul 7 gerak Airis lena lg pai la kami benti kat RnR Tapah nk t'kucil br die jage....mule la wat muke pelik aish dimanekah aku???ecececece pepandai je aku

 then destinasi pertama adalah ke Kepong nk deal brg hadoi penat oooo then ke SIRIM Sec 16 untuk anto brg nk letak sample then Keramat da penat gile rase'y tp penat2 pn da tdo umah orang aku nih payah nyenyak ye la berubah tempat kan tu aku org lain entah le plak kan....esok'y plak pg2 kuar g balakong plak deal ngan company lain plak...payah beno rs nk nguruskan syarikat hadoi la...ish ngeluh aje aku nih....

ptg Jumaat tuh gerak ke Gombak g melawat sepupu br dpt new born then ptg tuh g mkn sate kajang kedai yg glamer tuh la gmbo kt HP hubby nnt i upload k....then pas mkn trs menuju ke Presint 14 umah sepupu tumpang tdo smlm sbb esok pagi2 nk g Ampang kenduri Cik Puan Gyah harus la pegi kan org yg b'tungkus lumus nolong aku ms kenduri kendare kan....ralat plak xdpt nolong time die kawen....







kamu cantek sgt tau gyah....terserlah keayuan keserian seri pengantin tuh....aku xpenah nengok kamu berinai rs'y nih pertama kali hehehehe....aku b'kenan tudung kamu hahahaha tp hubby aku idok bg pakei kecik2 kome badan halus xpe hehehehehe....mudahan kamu bahagia ye selama2'y.....aku doakan cepat dpt baby k hehehehe nnt da ade isi jgn lupe kabo eh ekekekeke.....then pas gebang2 kat ampang lame gak le pai hubby aku lena dlm kete nunggu bini yg syiok nyembang xhinggat donia pai ank pn aku wat dek hahahahaha mujo ade ati ekekeke aku gerak ke KLCC cehceh ye ye jek sj jln da niat nk jln harus le keliling Kolumpo kan....gambo idok aku tgkp sbb xdan Airis ngamuk ngantuk....pastu aku trs ke Pantai Dalam umah pak menakan aku....k nih aku cite kt page lain le pankang beno plak hahahaha...jmp next page~

Tuesday, December 21, 2010

peel Airis mcm2 skarang nih

layan je k gambo2 kt bawah nih....nih la die anak dare teman di rumah....kalo posing pandai xpayah suruh beregek pn pandai hahahaha kalo ade cite SPONTAN jgn kaco sgt kusyuk....kalo dapat buku sgt suke molot pun tot tet ape bende aku pun xtau...k layan je eh






Monday, December 6, 2010

ape ye nk masak untuk esok....penin pk...

esok kan cuti awal muharam....ha jgn lupe plak bace doa nk tuko buku la kate'k....doa akhir thn dan awal tahun....asyik nk sambut happy new year omputih aje....bulan islam idok le pulok ye.....nih le die MANUSIA MUDAH LUPE.....

esok cuti jadi ape la nk dimasak esok nih....pagi2 harus la kan.....time keje pn aku wat gak sarapan walaupun xbp nk rajin tp kene rajin le kan breakfast is good for health...so aku pun pk bkn untuk diri aku tp untuk suami dan anak2....wah anak2 kau mantop....
aku nih agak rajin le gak search resepi ntah minat nk try ape yg baru....pantang nengok tv resepi xdan sanggup ku cari jugak dlm tenet rancgn tv n resepi tuh mcm resepi apam pelangi harmoni yg kuar kat nona harus la aku try....mggu sudah aku try wah menjadi u agak mantap kan sedap oooo wakakakaka puji diri sendiri lupe nk snap ate ramei beno kt umah mase tuh xdan nih aku try google kt tenet jek eh sape jek xde beza pun warne pun same mcm aku wat sedap ooo eh eh puji lg....

masyuk ooo bile makan rs xble benti anak aku mase dlm pengukus da keto nk makan....anak buah aku pun same si iskandar tuh....mmg xrugi buat ate br je kuar dr pengukus ilang da sebelah si airis ngn iskandar selamat kt deme....sgt syiok kalo masak orang suke makan.....penat ilang perut lapo pn ble trs kenyang....weh aku nk cite sai lain cmne ble kuar cite sai lain.....ish3x....dok pk menu ape nk wat gi cite menu yg da sudah wat.....nnt la search la menu yg best2 ye x...nnt aku cite menu ape aku wat eh....

sarapan with kundas a.k.a chakoi

wah tu pun nk kene mention ke kt cni???hahahaha xpe nk bg terliur kahkahkah jahat'y aku nih...td pas subuh wat la sbb da beli kuah kacang segera yg sedap tuh smlm...just tmbh air panas menggelegak tuh hehehehehe....sgt syiok gtu En Hubby sgt suke k mkn xangkat2 muke hahahahaha....aku da org mkn gtu dan2 jadi kenyang weh.....airis 2 biji  makan bersungguh2 mulut nyotnyet ape dickp ntah...tau2 da abh NAK! tu la perkataan yg slalu disebut.....

En Hubby mmg xkisah bab makan2 nih masak ape saje die xkisah...kalo xbp best or xmemenuhi selera makan2 no komen2 tp kuantiti xmcm slalu kalo sedap penuh selera bertambah2 kalo x sekali bubuh je xtambah2 da.....senang koje aku kan hahahahha

Sunday, December 5, 2010

birthday airis yg pertama

lame x update ade jek cite tp xdan nk update....birthday airis 5 oktober rituh nih da msk sthn 2 bln br nk tepek kt blog eh....ape la da lapok huahuahua ala xpe la xkisah la....nih la kek buatan aku mak aku tlg deko aku nih xb'seni org'y gigih ooo demi ank ku sggp'k juge hahaha...lyn je gmbo bwh nih eh