Pages

Friday, July 17, 2009

lagi upload gambo konvo....

nih memule nk masuk dewan ahaks nampak perut ku ekekekek

depan gtu ayah aku snap...xpeduli org penuh dlm dewan pn ekekekeke

nih my luvly mom n dad yg meraikan aku

nih la org2 yg meraikan aku...xmcm diploma dulu ramai ade abg's family ms tuh ade ank buah sorg hadi...
with my mom
with my dad n his flowers for me

of course la with my hubby 1st time dpt bunge tau from him


with classmate mihan n kak sue raja


pasnih aku cite tempat2 yg kiteorg pegi kt t'ganu k....ntah pape kerap je g sane tp br dpt merase melawat kt ctu ahaks....

Thursday, July 16, 2009

hye....kembali dgn kisah konvo aku....

wah xsangke aku ble hadiri konvo hehehehe wah skima'y ayat....igt xmerase da...naik ngn peyot m'boyot hahahaha....tp da pakai jubah tidak nmpk lg ekekekeke....aku ambk ngn naib canselor aje.....last minit xdpt plak canselor'y....aduhai frust btoi....tp xpe la ngn sesape pn same jek....canselor aku skrg permaisuri nur zahirah...die kem slm jek wakakaka bkn utk aku tp utk sume hahahaha...w'salam wahai permaisuri ku :)....


punye la lame aku tempah baju utk konvo hampir mencecah 3 thn la usia tempahan aku tuh hahahaha xpenah pakai oooo punye nk simpan untuk majlis bersejarah nih....punye la sdh....bkn sdh ape mst xmuat da nk pkai baju tuh....seminggu sblm nk g tuh saje try mane tau keajaiban t'jadi kuang2....aku pn testing2 123 tara.......muat weh....cayalah xsangke btoi aku muat lg akan baju yg aku tempah 3 thn dulu ekekekeke.....
nih name'y posing control perut ye ekekekeke...nih dok btoi2 bawah air-cond ye sbb nk bg make up tahan lame bg kebas muke tau anak2 bile kebas muke tuh tahan la make up kite ekekekeke....
mase nih mak ai paneh weh...mcm2 paneh weh paneh nk marah pn ade paneh bahang pn ade ekekekeke....paneh bkn pe org dok b'siap2 deme pn nyebuk nk memanggil pd hal nk msk lmbt lg dlm s'tgh jam lg....xpe la xble bengang panjang2 nnt naik darah aku plak hahahahaha....konvo aku kali nih ade org baru dalam idup aku iaitu my husband la my hubby...first time die pekene kemeja batik....mak aku teruje nengok'y kate'y mcm YB plak ekekeke Mr. H ape lg malu le sesangat hihihihihi tu la perangai my hubby xble kene puji malu sesangat....




























aku pe lg posing maut la weh hehehehe tu la keje moh layan gambo2 aku mase ari selase br nih...

nih kawan2 1 klas ngn aku sume patut'y ade 17 tp yg ade 13 org je yg 4 lg xdpt dtg coz kt sabah n sarawak so payah nk terbang kn masalah ongkos'y hehehehe.....
still nampak jugak peyot aku kan...ahaks rs mcm da control jek patut la naib canselor tuh dok tengok aku atas bawah seriau sbb lantai dewan tuh licin...siap senyum lambat lps skrol mak aku pakcik kt dpn aku tu pn perasan siap tanye aku ngandung ke ahaks klako la weh...nnt aku smbg upload kamera da kene ambik huhuhuhuhu

Thursday, July 9, 2009

yeah....yeah....

yeah...yeah mggu depan aku konvo ye kawan2 ekekekeke da b'janggut makcik tunggu ye dr bujang pai kene risik pai org dtg minang pai aku nikah pastu kenduri kawen 2 belah pai aku da b'badan 2 siap xlame lagi da nk meletup br dapat konvo.....

dahsat x perjalanan untuk aku tempuh konvo.....hikhikhikhik lawak beno gara2 nk tunggu canselor nih la jd'y dr solo ilang solo nk msk 2 hahahahaha....gigih tumggu oooo jd rugi plak kalo xpegi....mujo aku xmeletup lg kuangkuangkuang

ha nih la censelor aku yg mane????ha tunggu la 14hb nih...aku dpt ngn sape....uish bangge setongkol plak rs hukhukhuk.....agak2 sape la eh....ish jd tande tanye nih....byk beno khilaf jd xtau nk caye yg mane 1 yg bakal aku time nnt....yahooooooooo sonot btoi rs xsabo weh

Wednesday, July 8, 2009

hihihi aku dpt award....br pandai nk time award sblm nih mcm blur je cmno nk wat ekekekeke....nih award dr my luvly sister in law aku sape lg kalo bkn kak wa yg baik ati....akan ku senarai'k penerima award nih ye....

Peraturan nye ialah:
* Kena letak award ni di blog
* Bagi award ni kepada 10 blogger yang rapat dengan anda atau yang anda suka/minat atau yang anda senangi dan memberi inspirasi kepada anda
* Memberitahu penerima award ni dengan memberikan komen di blog mereka* dan sesiapa yg dah amek award ni....sila tinggalkan komen anda di entry ini.....timaseh

anda yg terpilih ialah.....

  1. semestinye yg bg award nih my SIL
  2. odah ku sayang
  3. ooi my make over
  4. miss nusk
  5. cik nurse kite ain
  6. miz lawyer marmad
  7. beh yg comey
  8. ummi yusuf la pn wa
  9. ara mirae
  10. maria the havoc
  11. dan pd sesape yg jd reader blog aku

aduhai la....


owh saat nih aku rs xlarat btoi.....semalam pas balik je dr keje masuk umah trs cari selimut....sejuk yg teramat menggigil kau....dh mcm dok dlm peti ais....my hubby udoh riso t'amat takut2 kalo aku demam....sbb mak ckp org ngandung demam bahaye gak....da la ubat xble mkn....tkt effect baby....plak baby smlm kurang gerak....mak ai susah ati jgk slalu tuh dok b'tinju aje dlm perut nih siap kalo bapak die pegang lg kuar tendangan'y....sonak den seketike...

bile malam lg la jgn ckp la suhu badan udoh naik....kul 1 pg lg b'tambah panas bdn aku nih my hubby pn trs bgn ambk air ngn tuala terus la die jaram pale aku nih....sian plak die tgh2 mlm kene bangun mujo idok mamey kalo mamey ntah ape2 la die ambk hikhikhik....
nih buah sulong yg luruh arituh ktorg yg bantai sume

bgn subuh td rs ok cket....tp skrg still rs pahit mulut lg makan ape pn rs sume xsedap....telan la jugak cuco yg mak wat pg td ade la 3 biji....dok pk2 rs gni penangan durian la...belakang umah ade pokok durian plak ade rambutan....da mkn xigt donia ini hahahaha da mkn tuh idok plak rs panas jd mkn lg agak'y dalaman da grm tuan badan nih xreti2 ke nk benti asyik telan je pg esok'y hambik kau sakit tekak dan2 rs pns perit gile je rs....nih bkn salah durian nih tp salah tuan punye badan sbb mkn xhengat ini donia ye....

kalo da antu durian nih payah kan pantang nampak nk lahap sume wakakakaka....kalo xngandung nih 3 biji ble abh sesorg uish antu btoi kan bkn manusia da nih hahahahahaha dahsat bebeno.....next month kene scan skali lg....aduhai takut'y hope baby nih pusing la....riso kene operate huhuhuhu tp ayah aku ckp kalo xpusing wajib die nk bwk g jmp bidan ngurut bg pusing....tp adekah masih ade bidan zaman skrg nih?????

Tuesday, July 7, 2009

mesti bace nih

Jenuh nak menghafal no.. kod nih...

patut la tok nenek kite dulu sumer benda kena masak sendiri
mane ada junk food, fast food ape segala foods laaaa.....sbb tu anak cucu tak degil sgt
pastu status halal tu 100%nak makan nenek masaknak kudap2 nenek goreng ubi la, goreng pisang laaaa

skang ni zaman sumer kena cepat n ringkas tp dalam baik kite diperdayakannn takut nyer tgk kod2 ni sah2 byk benda haram dah masuk dalam poyotAllah huakhbar!!! Error! Filename not specified.


MULSIFIERS E-CODES FOR PIG FAT

1.E100 16.E280 31.E434 46.E482

2.E110 17.E300 32.E435 47.E483

3.E120 18.E301 33.E436 48.E491

4.E140 19.E325 34.E440 49.E492

5.E141 20.E326 35.E441 50.E493

6.E153 21.E327 36.E470 51.E494

7.E160 22.E334 37.E471 52.E495

8.E161 23.E335 38.E472 53.E542

9.E210 24.E336 39.E473 54.E570

10.E213 25.E337 40.E474 55.E572

11.E214 26.E422 41.E475 56.E631

12.E216 27.E430 42.E476 57.E635

13.E234 28.E431 43.E477 58.E904

14.E252 29.E432 44.E478 59.E920

15.E270 30.E433 45.E481

Yg jelas nye...pringles pun ader gak lemak menatang ni...kl xcaya tgk ader E471 kt ingredients nya tu...mmg patut lah Allah turunkan bala virus influenza tu...Xheran lah kl skg ni ramai sgt samseng, yg muda, yg tua..laki..pompuan. ..sama jer....solat yg wajib main tinggal jer...doa pun byk yg tak termakbul ekoran makanan2 seperti ni yg jadi darah daging...nauzubillah..

caner nak lahirkan lebih ramai islam yg betul2 'muslim'...dari kecik dah disuapkan dgn makanan2 mengarut ni....yg heran nya caner leh ader tanda HALAL bg makanan2 tersebut?
Bijaknya org2 kafir memperdayakan org2 islam hanya dgn makanan....Kebijaks anaan mereka xkan kekal lama...

Tp...ingatlah suatu masa yg telah ditetapkan oleh Allah swt, org2 mukmin akan bangkit jua...
semoga kita lebih berhati2 ngan tipu daya & helah musuh2 Allah swt...