Pages

Friday, March 25, 2011

home made cekelat


wah beriye entry aku eh...dok eh bukan nk nunjuk tp saje2 try kot ble wat bisnes....nih le hasil yg xbape nk kreatif nih mujo dpt snap kalo idok masya-Allah sekelip mate abih....byk dh aku beli mold xwat je lg pasnih nk wat mcm2 kaler nih 2 jenis cekelat pasnih abh pantang aku nk try (dan ke eh ngan anak kecik???)syiok ooo bile dh beku mcm xcaye...cantik huahuahua puji diri sendiri tu xtahan tuh....

penah hadiahkan untuk hantaran pengantin siap xmau makan sayang tp lain la xcengginih xdan nk snap hehehehehe....mcm2 jenis le ade love buah2 bulat petak la tuh ade print sheet....mcm2 ghope la aku beli sheet tuh online....saje suke suki....en hubby xble kate ape la dh bini'y nih gemo bende2 nih hehehehe i lub u darling....jgn mrh aaaaa

Thursday, March 24, 2011

kisah harga barang naik~

aish geram jugak aku....pesal payah beno nk terime???salahkan syarikat aku plak naikkan harga minyak urut....xpaham btoi aku patut kene la paham kan sume harga barang naik mane ade turun harap hujan je turun xpun hingus meleleh tuh pun ble naik jugak kalo disedut hahahahahahha....

kene la paham ekonomi sekarang cmne???nih b'tekak baik punye....hadoi kalo sepuluh orang mcm nih ble jd gile aku stress.....igt sume material tuh ble dpt free korek2 tanah kt kilang ble dpt bahan2....hadoi sume beli ngan duit...dh sume harga naik kami xnaik'k harga ape yg dpt????habuk pun xde.....aishhhhh tension btoi

Wednesday, March 23, 2011

kenangan silam aku dan diri mu~

semalam sebelum tido baring2 tengok tv pai kul 12 lbh....entah nape xble tdo lagi....so dok baring sembang2 ngan en. hubby...sembang la tentang kenangan silam....hahahaha gelak la lawak ooo kalo setengah orang xmau tanye dh xmau ingat kan....tp aku suke tanye jd aku kene la cite gak kan....

mcm2 la aku tanye ble lupe ke x masih tingat lg ke x....soalan bodoh x???xde la saje je sbb aku walaupun tu cinta pertama kita mane ble lupe tetap ingat idok le menusuk ke kalbu kan....just igt2 gtu je so idok le aku sentap kalo en. hubby tingat ke kan....


yg best'y en. hubby gelak sbb tetibe dok sembang2 mate aku t'lelap pastu aku dengo die gelak trs aku sedo rupe2 aku ckp ngarut ngigo hahahahahaha gile trs masuk dlm mimpi tuh....dh jg alamat'y payah le nk tdo balik so layan tv then pakse gak la mate last2 en. hubby dok dodoi tepuk t'lena jugak aku hahahahaha

Monday, March 21, 2011

airis dan ragam'y~

ni budak macam2 ragam die....sume mencuit ati dh pandai melaram pantang orang xpuji cantik naik hangin hahahahaha jd kami terpakse puji die cantik (xde la terpakse ikhlas)ekekekekeke...

sejak dua menjak nih koje'y asyik menyanyi je mak aku kate die siap cari mikrophone kat umah nk nyanyi haghu btoi mak aku siap nk terguling gelak memule ingat die nangis ghope'y dok menyanyi ntah ape sebut pun xtau....dh penat nyanyi panggil "wan...air...air...."maksud'y nk minum ha ambik kau secawan air abh sbb kering tekak nyanyi aku xtahan gelak mak aku cite

kalo org nangkap gambo usoh susah2 suh posing die pandai sendiri mcm di ajo2 plak die....hai le anak cerdik btoi kamu ye....


 nih plak gaye die syg baby dlm perut ummi die...very nice sister ok nmpk penyayang :)


tp kalo xdpt handphone nk nengok video die mak ai ngamuk hilang ayu kejelitaan anak dare aku nih


sekian saja cite pasai anak dare ku yg byk ragam :)

debaran semakin mendebarkan~

hahahahahaha dahsat je tajuk'y gempak abih....ala aku nih je over tdo mlm ari2 xpenah lena dengan nyenyak setengah jam skali jg...hadoi dtg koje mujo le fresh nk kate ngantuk idok jugek ble la wat keje idok ting tong....suspen je bile makin dekat tarikh.....org dok nengok aku kate perut aku udoh turun mmg aku rs pun bahagian atas dh ade kosong tekan ngan jari dh nmpk ade ruang.....

YA ALLAH PERMUDAHKAN SEGALA URUSAN KU YA ALLAH....MUDAHAN BABY DALAM KANDUNGAN KU SELAMAT HENDAK'Y.......

Wednesday, March 16, 2011

mak buyong makan angin aje~

hye2 salam  sume~lame xupdate....almaklum le agak bz le sejak dua menjak nih....xmenang tangan rs'y...pas satu siap dtg plak satu....mane tak'y....dok bz ngan akaun xdan nk siap dtg plak audit SIRIM utk ISO....2 hari tuh....tp xpe la mmg tiap tahun cenggituh....alhamdulillah xde NCR ato senang kate kene denda la kan....so far sume ok komen'y...membina aje hakhakhakhak....siap audit ISO kenduri kendare plak....belah en Hubby la SIL aku kawen....dh le bz kt umah MIL plak....xkan nk dtg kenduri tu menantu hantu name'y....
 minggu sudah nganto ke kedah....ha ape lg peluang balik kampung la kan....kali nih balik kampung bkn balik dok kampung jek tp jenjalan......sakan jalan'y dr pagi pai petang kome tau....mak buyong apah pun xheran dh ngalah org xngandung plak over jalan'y....yg mak aku sikit2 tanye larat ke?aish i gagah lg u ahaks....

ha sume pakai name mak buyong ok...disebabkan mak buyong mintak ape je sume dipenuhi jd nih le peluang org sekeliling hahahaha sgt kejam kan????xde la kejam sekurang2'y aku merase gak g kan dok nengok org lain dok gebang2...aish mane ble mak teringin nyah....teruje gile nengok muzium padi bkn teruje ape lukisan die aish mcm real weh nampak mcm jauh jek lukisan tuh terer btoi org korea deme yg lukis'y.....
hahahaha petani yg xbape nk b'jaye la nih dua org nih perosak tanaman padi jek ekekekekekeke

ha next station ladang anggur....ha best ooo aku siap dapat makan lg tu budak yg jg kot2 ade org petik kan die siap kate "kak teghingin ka?kalo kak mau teghingin ambik la rasa..."aish untung baby oi kamu dpt je xpayah mintak org semawe....hahahahaha rs nk ngandung tiap2 tahun plak wakakakakaka.....

nih le percutian sebelum beranak kot da beranak kite jejalan lg eh ekekekekeke pasnih akan ku wat sume ape yg aku wat mase dlm pantang eh makan ape lg aktiviti2 sewaktu berpantang hehehehehehe

Monday, March 7, 2011

Saturday, March 5, 2011

happy birthday abang cayang bucuk bacam~

pilihan en suami adalah kek blueberry ok....mabeles tau rs'y....kek'y tinggi mampat dan blueberry pun banyak....bukan aku wat beli jek tempah kat Cik Noraini k....aku nk wat idok le rs'y da boyot ghupe nih....tambah menanti hari jek silap aribulan tgh2 wat kek t'beranak plak hahahahahaha....

kami celebrate beramai2 mau dok'y tarikh tuh kak ipo aku kawen so sekalo haghong le kan senang anak sedare melambak ble abh'k kek tuh hahahahahaha....siap ade juru gambo ambk gmbo kami....dh siap nnt aku upload eh numpang sekaki ngan gambo kak ipo aku siap kene pose kalah pengantin baru hahahahaha siap ade adengan suap menyuap hahahahaha....pape pun dikesempatan nih nak ucap la untuk suami tercenta semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki dan berterusan menjadi anak yg soleh bapa yg mithali.....i luv u so much(gatai je kan)