Pages

Monday, July 21, 2014

fuuuuuhhhhhhh

bersawang blog ni....ate tuan tanah mabuk teruk....masuk anak ke 3 ni la mabuk pening2 muntah2 dan macam2 lagi....paling sian my hubby la kan makan pun ala kadar gitu2 je makin kurus dah....mabuk punye pasal masak ape pun tak tahan....blueeeeekkkkkkk.....Subhanallah dugaan btoi kali ni tak pernah merasai sebelum ni my hubby yg over muntah demam bagai....perit tekak usah dikenang la....umah pun mcm tongkang....gagah jugak buat sambil bluuuueeeekkkk kain baju berbakul2 alhamdulillah settle dh....bawah pun settle la sikit tak sempurna lagi....my hubby la harapan tp sian takkan sume die nk kene buatkan....

ok nnt kite update lain pasai baju raya pasai baby pulak ye....

Saturday, February 22, 2014

nikmat sakit adalah penghapus dosa

Ya Allah aku tak penah rasa sakit yang pada aku agak teruk kali...demam yang mana nak duduk tak kena baring lagi la pulak.....makan jangan ditanya sebiji nasi pun susah perit nak telan....tambah pulak hidung tersumbat.....saat ni mula rasa insaf setelah semua nikmat yang penah ada di tarik serta merta.....

Ya Allah berilah kesembuhan kepada aku....ampunkan dosa aku agar aku mampu menguruskan urusan rumahtangga....terima kasih Ya Allah kurniakan suami yang mampu menolong aku menguruskan anak2 makan minum walaupun ini percubaan pertama memasak....Amin Ya Rabbal A'lamin

Saturday, January 25, 2014

hari jadi mak

Cite dah basi ke???belum lagi bulan 1 lagi ni.....hari jadi mak 3 jan baru ni sambut awal 1 hb....lagi pun sume cuti so sambutan x di jangka sebenonye....pg tu mak mintak beli ikan talapia depan umah ni so pg buta aku p beli n anto la ke rumah.....tetibe mak request nk kek nak sambut arini la

Aku terkujat jap terus rushing balik umah bawak keluo butter n cheese bagai nak buat kek butter cheese....alhamdulillah jd jgk....mmg nk buat tp igt nk buat 3 hb.....dan hasilnya so far ok la kan rs ada cukup heheheheheh

Thursday, January 9, 2014

bermula kembali episod persekolahan

wah tajuk tak boleh blah kan hahahahahaha.........jap jap

fuuuuuhhhhhh fffffuuuuuuuuuhhhhhh ffffuuuuuuuhhhhhh.....berhabuk sudah blog aku nih kan lame beno tak dan nk update......

update untuk pertama kali di tahun baru 2014 pasai anak2 ke sekolah.....dua beradik tak de kat umah semua dh sekolah jadi wan(mak aku) dok sensorang dengan penuh rase bosan hiyahiya sian mak kan tp xpe la mak ble rehat banyak :)


ni la muke hari pertama seronok sangat si adik dapat sekolah.....tadika diorg start pukul 8 sampai petang....aku biase ambik diorg pukul 2.30 atau pukul 3.....tapi hari pertama pukul 12.30 aku g la ambk skali kene marah sbb ambk awai sgt hahahahahaha lawak ok....

balik tu tanye si adik......

ummi : almas....best tak sekolah hari ni??
almas: best sangat amei awan (ramai kawan)
ummi :oooo adik dah kenal ke name kawan??
almas: upe amei sgt amash awan je sume (lupa ramai sangat almas kawan je semua)
airis  : ala die ade kawan same baye die jgk si adik dini ayish pn xtau name

ngekek aku gelak lawak btoi deme yg best tu lupe name sbb ramei......dh anak semua skolah rs mcm kene beranak plak je lg hahahahahaha tengah usaha ni doakan la ye :)

Friday, August 16, 2013

sane sini situ sinun

hahahhaha sane sini situ sinun orang cite pasai raye.....saye update lps dpt gambo ye kome kami bergambo sekeluarga with mother in law tahun nih.....ye la MIL saye sensorang n thn nih kami raye berlima sajo.....tahun dpn kami mungkin ke kedah pulok.....



so tungguuuuuuuuuu........selamat hari raya maaf zahir batin

Monday, July 8, 2013

realiti kehidupan.......

 KISAH PERTAMA

Ipoh Parade

jalan2 di pasaraya di hari minggu........tak semena2  2 sahabat ni berjumpa

A : hai lame tak jumpe....
B : tu la bz sikit ngan anak2 yang makin bertambah....
A : same la kite anak2 makin nk membeso mcm2 ragam ni....berdua dengan suami saje??mane anak2?
B : ish tinggal dengan mak....tak kuasa nak bawak kang aku yang guling kat sini (sambil gelak2)
A : ye la kan tinggal ngan mak senang sikit nak jalan senang nk dating2 (sambil ketawa)


moral of story jangan la kite bebankan mak kite dengan ngasuh anak2 time cuti2....aku pernah bc buku tulisan ustaz zahazan....seandainya mak kite dibebankan mengasuh anak iaitu dengan paksaan neraka lah tempatnya.....uish bc terus tanye mak mcm mane....dan mak jawab tak jd beban pun mak yg rela....alhamdulillah dan setakat ni mak pun tak pernah merungut dan aku pun tak pernah sekali pun tgglkan anak waktu cuti atau untuk berjimba....tak senang la duduk kalo kite bersuka2 anak2 tak ade.....

KISAH KEDUA

Mydin Mall Ipoh

Me  : mak ai ramei beno abang weh orang arinih.....
Him : ate nk sorang2 je ade bukak mall sendiri (sambil gelak jahat)
Me  : aish pening pitam le kang bau ketiak bagai....
Him : kang ambik je sembo tester yg ade....

sambil jalan2 ambik drypers dan main game dapat la hadiah......ok dh settle nk p cari tisu p la lorong tisu tu.....sambil tolak troli sorang 1 (bkn beli brg byk tp sebab tolak sorang 1 anak)....TIBA-TIBA tengah pilih2 tisu mana yg nak ambk.....ZUUUUP 1 bau yg gile power nk muntoh mcm taik kat jubo terus tarik g kat Almas.....

Me     : adik....adik berak ke???
Almas : ane de tak eghak pun....kalo nak eghak kat amban la(mane ade tak berak pun...kalo nak berak kat jamban la)
Me     : ish ye jugak adik kan xmau berak dlm drypers taerbantut......tak puas ati cek jugak la kan
Almas : ish ummi ni tak la (sambil tepis aku punye tangan marah selak baju die)

mase tu ade sorang yg br je lalu pas lepas je kami terus die kibas vontot die.....mcm ni pun ade ke....sedangkan kat situ ade kami je ce jln dpn cket melepas ini tak depan kami jugak la nk lepas....bau pergh nk muntoh hijo pengong weh.....

sekian cerita di pasar raya