Pages

Friday, December 30, 2011

TENTANG DHIA lagi~

sane sini bercerita tentang cerita nih....aku adalah salah seorang penonton setia k....dari mula hingga la semalam episod akhir....ha berderai ayo mate aku semalam siap teresak2 lagi....aduyai dahsat'y kesedihan yang melanda.....aku nih kalo nengok cite tu or bace novel aku selalu letakkan diri aku pade situasi cerita tuh....emo bukan ape aku dapat rase'k kalo jauh ngan suami n suami wat 'dek' jek.....tu yang sentap habis tuh....

start pas aku solat maghrib ngam2 time tengah sedih kome weh....en suami g surau idok le join aku....bile die balik je kul 8 ngam2 udah abih cite tuh aku dok tereksak2 udoh laki aku kelam kabut heran aku kate la dhia ngan zikir mati......cinta hingga ujung usia.....aish....siap gelak suami aku k....sabo je la.....

ha datang koje pagi nih bengkak2 mate k....ghope gaduh laki bini teroyak ye hahahahahaha....pape pun penangan cite nih hebat banyak yang ble blajo.....pasnih cite ape plak....kalo layan dr mule memang haghu huhuhuhuhu

Monday, December 26, 2011

same date with us :)

hari ni seronok sangat dapat berita gembira gyah my BFF dapat baby gugurl!!!!ape lagi terus call BFF i sorang lg cik ooi ha bitau kite berkongsi tarikh.....arinih birthday ooi n anniversary kami....rase meriah beno arinih.......syukur alhamdulillah mommy G selamat melahirkan baby gurl tengah hari td....alhamdulillah nenek sonok sangat la tu dh dapat first cucu.....mudahan semua selamat ye....luv u alls.......

masih setahun jagung :)

usia kami baru setahun jagung....alhamdulillah hari ni genap la 3 tahun usia perkahwinan kami....mudahan keluarga kami diberi nikmat kebahgiaan yang berpanjangan dan dikurniakan iman yang tetap dalam menjalani hari2 yang mendatang dengan cabaran yang hebat yang belum kami ketahui rentak anak2 zaman serba canggih.....buat suami yang tersayang....terima kasih menjaga kami anak beranak menjadi suami dan bapa yang penyayang dan penyabar :).....sayang awak ketat2 :)

Friday, December 23, 2011

TENTANG DHIA

ehsan googles

korang tengok tak cerita tiap2 ari isnin hingga khamis pukul 7 tu cerita tentang dhia......semalam tengok yang pak tam yang dok kedai kopi meninggal pas nampak si Melly dalam kereta tekejut terus heart attack kan malam tu terus la reramai baca Yassin.....

aku dok dengar la bacaan tuh....tang ayat ke-21 yang Ittabiu Man La Yas Aluka.....dibaca Attabiu......lain maksud'y jika baca dengan baris yang salah....rasa2 orang yang wat cerita ni perasan x????aish....harap2 ada la yang perasan ye...mudahan pengajaran untuk saya dan semua :)

Thursday, December 22, 2011

P.U.A.S

sangat gembira bila sesuatu kerja yang amat payah bertahun2 menghadap benda tu dan akhirnya menghasilkan.....next year banyak lagi bende yang harus ditumpukan :)

Thursday, December 15, 2011

sangat aktif ini budak.....

budak nih semakinaktif ye....sehingga nak pengsan sedo pengsan sedo....hantap usah kate la ye....semakin aktif semakin banyak akai....beza beno ngan yong'y...aishhhh ari2 rs nk tercabut urat hahahahaha sabo je la kan.....la nih perangai menjadi2 memanjat sangat pandai nk turun melolong nangis hahahahaha
hai la adik.....xpe la nak beso kan....la ni pandai nk diri2 panjat n diri2 nk lepas tangan.....semput ummi!!!!! nih dh ujg tahun kejap je adik nak masuk 1 tahun!!!!!!!!!!!!!

Wednesday, November 23, 2011

kek lapis bumi versi eimah da bomb :p

ha hebat tak name kek aku hahahahahaha resepi nih dpt dekat sebulan dh...semalam dengan niat bulat dihati nak gak wat kek memandangkan en suami tak mau makan sebab die nak kuar dgn anakdare kami so sangat la senang hati coz xperlu la nk masak ble la fokus wat kek....tinggal la ummi'y ngn anak dare sorg lg baba tak mau bawak sebab nnt adik nk susu la ape la kan tunggu adk beso cket nnt baba bawak ye....

eh tuko topik ye....kek nih name kek lapis bumi original resepi dr sarawak kate'y....asal'y yg wane koko tuh rs nescafe aku tuko jd rs cekelat sebab ye la kan anak2 nak makan tak mau la letak kopi la nescafe ke kan....aku letak la koko emulco kat kedai buat kek nih ade jual.....jgn buh banyak pahit plak.....kome nak resepi ke???ble la try senang je barang'y ble tahan la

resepi'y ialah:

250 gm butter cup/mentega (1 bar kecik)
1 gelas gula kastor (aku letak kurang tak suke manis sgt)
10 biji telur gred A
2 1/2 gelas tepung gandum*
1 sudu teh baking powder *
1 tin kecil susu pekat
1 tin sederhana kaya
1 sudu teh esen vanila
pencelup hijau atau pape wane kesukaan sebab resepi nama kek bumi aku letak ijo
1 sudu besar koko emulco/nescafe *

* ayak bersama
* kalo pakai nescafe bancuh dengan 1 sudu besar air panas

cara2'y ialah :

dalam mixer pukul butter n gula sehingga kembang pai nampak wane putih dengan kelajuan tinggi ye.....pastu dah kembang kurangkan cket kelajuan masuk telur 1 per 1 k......pastu masuk esen then tepung ye yg dh di ayak sedikit demi sedikit jgn masuk sume skali gus ye petua nak bagi kek elok......pastu masuk susu pekat then kaya biarkan lebih kurang 15 minit pukul sume bagi sebati dan gebu......dah siap bahagi kepada 2 1 letak pencelup hijau 1 lg letak la koko emulco/nescafe.....kukus selapis demi selapis ye selama 10 minit setiap lapis atau sehingga nampak tak akan bercampur dengan lapisan atas'y....k last skali dh siap lapis'k biarkan masak selama 20 minit.....

selamat mencuba k

Tuesday, November 22, 2011

kaki ku lenguh2 hahahahahahah

gara2 nengok bola dari siang ke malam kau mau tak lenguh ate renjang2 kaki penuh perasaan macam aku pulak yang main bola padahal penonton kat umah kalo aku ade kat Stadium Bong Karno tu mau mat2 minah2 indon humban aku hahahahaha mak over nyah....maka kalah la Masterchef Malaysia sebab semalam idok layah #104 kikikiki.....

bile Indon sumbat gol pertama aku siap kate ngan laki aku nih kompem jampi sundal bolong hahahahahhaha mengong....pastu tak duduk aku paneh ponggong hahahahahaha tu yg renjang2 kaki nih udoh lenguh mujo idok ngigo bola kalo idok anak2 aku jadi bola hahahahahahaha

dah kul 11 anak2 dah tido gile sopan aku jerit kat bantal ha takut terkujat la plak anak2 aku baru la ye melalak melolong langsung ilang feel nengok bola silap diorg jadi bola aku kojekan hahahahaha gile ganas kikikikiki....mase nak abih sepak penalti gile debo ha bile menang joget sakan aku hahahahahaha gile main ngan perasaan nih SEMPUTTTTTTTT............HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA......kikikiki....

pg td mase nak gi keje idok nampak mat2 minah2 indon kiteorg siap kate arinih mogok tak koje mate bengkak banjir umah kalah semalam hahahahahahaha.....pape pun tahniah ye SKUAD AAAAAUMMMMM  MUDA :)

Thursday, November 17, 2011

Lemak Berkilo2

ha tajuk memang ade kene ngan aku.....aku makin gemuks....ate masak makan masak makan....mau idok ngepam....ngan laki aku pun jadi gemuks....hahahahahahaha sape2 tengok kami kompem tego....."lain skang kan dh berisi"...alah xpayah cover2 terus terang je k "wey le udoh gemok kamu" kahkahkah kan senang....tak terase pun sebab memang aku akui yg aku semakin demoksssssssssssss!!!!!!

seminggu 2 kali wat kek....kalo rajin kang aku wat kudap2 bengkang la pizza la donat la ha tak ke kalori tinggi sume tuh wakakakakakaka ha hebat la lemak2 masuk dalam badan kiteorg....superb la lemak joget2 dalam badan ni ha....kalo ujung minggu lagi rancak masak2 ate selalu In Law aku datang bertandang so order superb kikikikiki....mak ok jek tak kisah mak suke masak mak suke makan :P....tunggu la adik almas tak nyusu baru aku diet dengan betul....dah nyusu nak makan minum dengan betul dan nak susu produktif kene makan kang tak makan kering la pulak tak de zat la plak anak aku tuh....kikikiki....pastikan gemuksssss sihat yek :)

Monday, November 14, 2011

master chef sabri

ehsan dr google
salam uols.....ape kes tajuk ngan muka master chef kite yek....takde la tadi mase ambik anak dare dari sekolah tertengok la WHI TV3 tajuk'y makan dirumah nikmat atau lahap ish tak ingat la lebih kurang la tajuk'y kalo xbetoi kome tunggu la kat FB deme nengok balik tajuk'y....

suke dengan kate2 chef sabri nih....die kate hasil masakan mak die la die berjaye jadi chef...kelebihan makan air tangan ibu nih banyak antara anak2 cerdik tak degil sihat tubuh badan jadi kos perubatan pun kurang....lagi die cakap kalo nak makan kat luar bukan tak ble tapi pilih kedai yg bersih slesa....tp kat umah kate'y masakan terjamin dengan bacaan bismillah selawat tuh membuat'k perut kenyang sihat sebagainya.....wah menarik...bile pk2 yesss btoi la mak aku dulu bz macam mane pun mesti masak tambah mak aku keje shift tetap masak kami perangat je balik skolah....sedap2 jimat kos patut mak aku ble kaye :p alhamdulillah rezeki Allah....
nak kate'y syok la chef nih walaupun die tukang masak kat restoran kedai hotel bagai kate'y sangat mengagumkan aku...i'Allah kene rajin masak supaya anak2 dan suami sayang :)

Thursday, November 3, 2011

banjir di taman bunga raya

ha nih teruk gak la banjir slalu banjir gak kalo ujan lebat tp nih dahsat sebab titi batu kat parit hala ke kedai ble terangkat oooo bukan ringan bukan kecik besau oooo batu tuh....kiteorang tgh bersiap nak g umah mak kat kota lama mak sorang ayah g kl.... kuar2 umah ha hambik kau siap ade polis jalan atas bukit tu jam xble lalu tinggi air'y takat atas lutut cket ha tayar pun tenggelam kalo kete ko potong rendah nak mampos la kalo redah....so kiteorang tunggu reda kasi air surut baru ble gerak...takut gile kalo2 air masuk umah hahahahaha tapi mujo la start umah aku tanah tinggi air idok la naik ke ctu tp kalo ujan xbenti mau naik kot....aish suspen ooooo....
tak lame pastu bunyi bomba plak....ingat ape rupe2 tanah ujung jalan rebak....masya-Allah takut'y....takut2 g tengok jugak hahahhahaha tp xnampak nak turun ujan plak....so dengar bomba2 dok jerit2 aje....hope sume ok

Wednesday, November 2, 2011

peel adik almas

hai adik nih macam2 peel die skarang nih....nih semalam tengon yong minum botol nak gak padahal kat umah ummi ade ngamuk xtentu pasai...memule kompius ngape die nangis2 jerit tengok tarik2 botol yong aish bagi la aku botol die tuh kene perah plak susu kat die ha abis gak sejak pandai pegang botol nih aje gemo....gigih la ummi perah cket jek 2oz jek ha gumbira bukan main....

geram btoi dah abis susu kita mandi then kite tocang rambut plak ye kikikiki :p sabo je la dapat ummi macam nih ye dik
tomey tak saye ??? :) hehehehehehehe saye rela sebab ummi nak ambik gambo cantek tak???? :p

Monday, October 31, 2011

menjengah kedai emas.....

wah tajuk gempaq jek....ala biase la dh anak pompuan bg aku perlu ade seurat rantai pelaburan mase depan....nak kate aku nih ber-wang sangat  tak la kan simpanan utk anak2 tu ade la cket2....style aku ngan hubby kalo target satu bende tu mesti kitaorg wat ape saje utk capai target tuh....bukan ape takkan nak bende mahal2 pastu terus ko hambik terkangkang la weh.....lain la kaye raye duit beribu riban...beribu riban pun payah gak juta2-an (eh adekah perkataan nih???)....

eh ape aku merepek nih????tak tadi ajak hubby aku g kedai emas kat kole tu ha saje nengok2 bape ragok seurat rantai untuk anak bertuah aku sorang lagi...si kakak dh ade adik plak kan....mule aku ingat nak change la yg kakak ke adik then beli yg lain tp hubby cakap ala dh beso nanti pulak kire'y bio adik merase baru gak....aish...pk2 balik btoi la kan sian plak adik yg kakak asyik dapat yg baru jek....so p tinjau2 dh dapat harge bape....kene balik diskas goncang2 tonggeng2 tabung kat umah....(bukan tabung anak ye tabung mak pak ) kikikiki....so kene decide la nk p beli bile kan....so wait n see yek :)

Saturday, October 29, 2011

14.05 pm

"yang....ade message nih dr td dh ni kot la urgent sbb xbenti2 ade je message masuk..." aku kat dapo tengah membasuh pinggan2 lepas suma makan biase la rutin harian....lagi pulak mother n brother in law aku datang makan tengah hari......

 me     :"abg tolong tengok sape????"
hubby :"no name la yang tapi die bgtau nak nikah esok....ade ke kwn ayang kate nk kenduri yg terdekat nih????"
me      : "ntah la plak xde lagi baru ade angin je kompem tuh tidak...."
hubby  :" ce tepon kot la org salah no message kang tak pueh ati"
me       :" ok "


ha bingung aku sat....call la aku pun pastuh tanye sape nih???rupe2 si nasha A.K.A syera.....gelak sakan aku dengo cite die....tu la kate'y janji Allah sape tak dapat mengelak sejauh mane nak lari ke nak hambat belum tentu dapat sebab janji Allah itu pasti betul la kite dok sebut2 kite hanya merancang tapi Allah yang menentukan.....

selamat pengantin baru buat sahabat aku NURUL INSYIRAH BINTI MOHD ISHAH dan suami....semoga berbahagia hingga hujung hayat kalian....aku tumpang bahagia utk korang

Friday, October 28, 2011

almas putri turn 7months old today










salam semua....saya almas putri binti abdul halim....hari ni saya tujuh bulan....nak tau tak saya dah pandai ape???saya pandai mop umah dengan baju yang saya pakai...sebab saya suke nyulur merata kadang2 saya suke sangat golek2 sebab lagi cepat sampai hihihihi.....ummi selalu marah saya sebab saya suke mengutip tiap kali saya nampak benda2 mesti saya nak kuti masuk mulut jadi ummi akan jerit panggil saya supaya saya tak masuk dalam mulut...ummi selalu jerit macam nih "adikkkkk!!!!ha buat ape tu???nak kene balun nih"....tiap kali ummi panggil mesti saya paling saye sengeh aje :)
saya suka makan jugak hari2 ummi masak untuk saya sebab kalau saya tak makan saya tak ble tido lena sebab saya nak makan nasi jugak susu pun mesti la saya nak susu ummi jek saya minum dengan banyak'y sebab saya nak membesar dengan sihat hehehehehe ble tinju ngan yong sebab yong slalu smack down adik....sekarang ummi cakap lepas sembelih kambing adik lagi ligat pai ummi sakit badan2 sian ummi tapi ummi sayang adik tak pe nanti adik dah ble jalan lagi ummi susah nak hambat kikiki...k la adik harap adik sihat tak susahkan ummi ngan baba....lepasnih adik nak memanjat plak :p

Tuesday, October 25, 2011

hari tua ku.....

bangun je pagi alhamdulillah aku masih diberi oleh Allah nikmak kehidupan boleh bernafas....usia makin bertambah amalan masih ditakuk lama....aish mudahan dengan penambahan usia nih menyedarkan aku semua tu....rasa semakin tua dengan rumahtangga dengan ada anak2 buat aku rasa makin bertambah usia....everyday umah tak penah sunyi.....

pagi2 baba n anak2 dah menyumbangkan lagu hahahahahaha so sweet la....en hubby tanye nak ape????wah siap tanye2 nih.....aku cakap mmmm nk intan permata belian ble????nipu btoi tak la aku cakap ape2 la yg ikhlas dr hati kan....(cewah ye ye jek...haip mmg ye la caye la aku kan isteri solehah kuikuikuikui).....kate'y nak wat kejutan....tunggu dan nantikan la ape die eh......aku idok le mengharap pape pun....ala biase2 je sampai umur sampai la idok le beriye nak pape kan.....

ape lagi nak merepek aku pun tak tau.....mudahan kehidupan aku diberkati olehNYA dengan pertambahan umur nih ye.....

Monday, October 24, 2011

selesai 1 sunat muakkad (aqiqah almas putri & mya awatif)~ alhamdulillah

wah adekah ini almas putri n mya awatif????tidak nih adalah mak2'y yang mengancam gitu hahahahahahaha mak2 kene la lebih2 same macam diraikan :p









ha tengok kalo naik buai baby dah tua....aish fenin mak2 sorang memanjat sorang merangkak2 kakak2 yang maintain cun ha cayalah kakak2 nih tak la wat perangai baik2 aje....tak le pengsan kikikikiki....sume berjalan dengan lancar alhamdulillah selesai dah mana yang patut lega....dua2 anak dh settle aqiqah.....syukur sangat dapat menunaikan sunat muakkad walaupun tak wajib hanya bila mampu sahaja....

menu aqiqah kambing masak kurma, dalca, sambal ikan kering n ulam2 sambal tempoyak yg aku wat memang terangkat pedas hahahahaha sambal tomato n kiteorg buat kerabu mangga pergh sedap oooo sebab aku yang buat hahahaha lebih kurang 40 biji mangga atas pokok mak aku gigih aku sagat pai lenguh tangan sampai arinih tak ilang lagi sebiji sekilo berat'y.....hihihihihihi



selesai majlis kite sambut hari jadi pulak bagi aku in advance untuk airis belated la n that day adalah yong....so kiteorg pakat la wat same2 potong2 kek aje :p gatai tua bangke nk sambut yek....



dah settle semua majlis semua orang dah balik penat2 la bagaikan tapi ade la sedare mare yang kat umah lagi dok golek gelantang yang paling sedap diulit mimpi 2 puteri lagi tak sia2 sewa buaian tuh ha saksikan yek
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v


nih je la corat coret yang dapat aku tulis selamat membaca dan terhibur yek tengok la gambo2 kat bawah ni yek tak larat nak cite lenguh tangan tak ilang lagi layan je ye



Thursday, October 20, 2011

berdebar2....

ceh tajuk tak oleh bla....korang rase2 aku berdebar2 pasai ape???adakah aku mengandung lagi????bukan tu la tapi berdebar2 sabtu nih majlis aqiqah dan berendoi...anak2 dh beso nk ke deme dok lena dalam buai tuh???yang berdebar2 adalah takut deme memanjat plak buai tuh ate anak2 dah beso panjang :p....aish tunggu cite kenduri tu nanti k cmne.....

Tuesday, October 18, 2011

pekerjaan dulu dan sekarang

jeles tengok blog kawan2 aku dok cite pasai pekerjaan diorang.....kikikiki mak jeles nyah!!!!cewah kawan2 aku dok cite pasai diorg sangat best jadi tingin la nak tepek aku punye cite plak kan....yang sorang hair stylist sorang lg lawyer k not lawyer buruk die lawyer comel.....:)

k cite pengalam kerja dulu2 la ye....first skali aku penah keje adalah tukang basuh pinggan kedai makan + casher +pembancuh air + ambik oerder kedai makan tu ok cewah tapi memang ye pendek kate sume aku wat masak je tak...nk fengsan mujo la kedai makan tuh mak sedare aku so ble dapat makan free terbaekkk!!! hehehehehe dulu ingat keje kedai makan senang tapi Ya Allah gile penat nak mati tapi 1 je paling syiok bile kite meniaga habis kau licin tak membazir....

k pekerjaan kedua yang penah aku buat jadi cekgu a.k.a ustazah hahahahahaha ye la ngajo sekolah agama kau ngajo math pun ustazah memang begitu diajo kene panggil....masa tuh macam bingung ate ngajo sekolah rendah so kita kene jadi sama macam diorg dari segi tulisan kau tak boleh tulis sambung2 kau tulis sebijik2 huruf kalau tak mati kau nk tunggu diorg salin kalo darjah 5 or 6 so far ok la tapi dahjah satu hambik kau kalo kau tulis belit je siap la diorg tak mau belajo siap main bila tanya kenapa jawab'y "saya tak paham la tulisan kat depan tuh"....aish mase tuh baru la aku teringat aku kene jd macam diorg tulisan kene terang lagi bersuluh....pengalaman yang aku tak ble bla adalah student berak dalam kelas...tengah ngajo tetibe ade 1 bau mengancam nk fengsan siap ade bunyi nangis2 dalam hati aku mati la aku kali nih hahahahahahaha....terpaksa la aku settle'k sume tuh mujo la aku steady cewah!!!! bile time hari guru aku terpakse angkut 2 kotak beso ye hadiah terharu gile rupe'y ramai anak murid sayang aku sob....sob...sob...terharu kau tau.....cikgu yang lame kat situ pun xsebanyak aku....heran aku sampai cikgu2 lain pun kate garang2 pun anak murid sayang....wah gtu...aku memang garang k i mean tegas kalo kau tak siap keje aku bagi sila duduk di belakang kelas dan jgn duduk2 sampai la kau siap keje kau sambil dengar aku cakap kat depan dan akan aku soal balik ye xdapat jawab double hukuman fuhhh gile kejam kan

then lepas jd cekgu dan keje aku sekarang adalah sebagai eksekutif pemasaran....position aku kene la jaga hal2 berkaitan marketing....macam mana cara kau nak market kan produk baru....aku kene pastikan payment dari ejen yang ade....korang ingat syiok ke pikio sai duit sakit pale ooooo nampak senang tapi fenin ooo bile bos tanye payment dah masuk????kenapa barang ble lepas kalau hutang xsettle on time?????sape yang dipersalahkan hakak jugak....dalam pade tu jugak bos akan tanye aku lagi cmne nk market barang lain bagi semua tempat tau....ha perah la pale otak kau idea....tak cukup pejabat umah pun kau kene tanye k....jadi aku sekarang sedaya upaya la mengkomersialkan ape yang ble aku buat....mengkome la kawan2 mcm ooi thanks sudi membeli banyak dan menjual barang2 aku n mengkome yang slalu order n beli terus dari kilang :) i love u alls so much muuuuuaaaahssss.....sekarang kene gigih mencari lobang yang ble wat duit seorang dah dapat membantu :) thanks a lot....doakan kejayaan ku ye

Wednesday, October 12, 2011

adik almas demam ruam rupe'y....

hai sekarang nih musim demam la batuk la selesema la dan macam2 la sakit'y...my doter yg no 2 tuh demam 3 hari dan 3 malam gak la aku xtido sebab takut panas sangat aku pun cuti la sehari kebetulan mak pun tak sihat kalau tak mak xbagi cuti ate koje bukan jauh tambah koje ngan pak aku sendiri kan xde hal la ko nk gerak pantas ke rumah.....aku nih xble gelabah over kalo panas last2 g gak la sepital sebab tetek aku dah bengkak tau merenin je kalo belon cucuk kompem pecah meletup dengan hebat bukan sebab ape almas tak nk nyusu sangat sakit tekak nangis pun serak suare...xble jd kene bwk jumpe dokter gak...

pegi la ari ke 2 die demam sebab dh nekad nk bawak kalo xkebah...dokter cek tekak gile kau aku tengok merah menyala siap luke lagi patut la menjelejeh je ayo liur xnak nyusu plak...tanpa kerelaan terpakse la bg antibiotik aish kalo nyusu kerap kompem xyah makan tp ape nk buat dh xble telan terpaksa la bg makan ubat....pas 4 hari demam n now muke die dh kecut nampak la bintik merah mcm ruam mule kat pale then muka pastu badan pastu kaki sah la demam ruam..........

dulu sebelum demam muke'y eh ble beza...sila tengok ye di bawah
setelah demam ni la rupe'y sian beno ringan jek rase xpe la demam nk ringan badan pun ya nk lesak lg kan
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

xpe la dik mudahan cepat sihat ye ble gelak2 lame adik tak gelak ngekek :p

Wednesday, October 5, 2011

yeah....airis turn 2 years today!!!


sayang ummi dah makin besar....nih masa anak ummi umur 1 hari rasa macam baru je anak ummi lahir tapi dah 2 tahun anak ummi atas bumi Allah yang amat hebat.....
anak ummi dh masuk setahun lebih.....cepat masa berlalu dan arinih anak ummi dah masuk 2 tahun....anak ummi semakin pandai bijak banyak cakap....semua orang kata ikut ummi kalo ikut baba senyap hahahahaha tak pe la hari2 rumah tak pernah sunyi sebab anak ummi suka bercerita itu ini apa yang anak ummi nampak...macam semalam anak ummi nampak train lalu kat umah kita anak ummi cerita semangat sebab ummi tak ikut jadi anak ummi pun rancak bercerita sampai ummi tak tahan nak ketawa...alahai anak ummi petah bercakap...alhamdulillah mudahan anak ummi petah dalam mengingati Allah juga ya...semoga anak ummi menjadi anak dan hamba yang solehah semoga panjang umur dimurahkan rezeki serta diberi kesihatan tubuh badan sayang

Tuesday, September 27, 2011

cer cerita almas putri.....

nih terbaru la kelmarin punye gambo......esok die 6 bulan....horrreyyyy esok nak masak bubur nasi utk die.....sebelum nih bagi hisap2 je jari sian tengok orang makan siap tarik2 tangan xpe ummi suke tgk gtu sebab anak ummi dh sedia utk makan yeah esok kite tgk bubur ape ye yg pertama almas makan.....si yong dulu bagi bubur nasi + kismis then lobak merah yg adik nk bubuh ape???kite tggu esok k....

Friday, September 23, 2011

cerita ceriti di penang

salam korang rindu x nk dengar cite2 aku????uiks perasan kan macam la ade orang bace blog kamu cik eimah oiii.....k ni cite g penang konvo my younger sister si ada so peluang la menjelajah penang selalu je g tp xabh jelajah kali nih we all pegi naik bukit bendera....pergh kecut perut nak mampus turun train laju gile rs nk ilang nyawe jap serius mak.....

naik sane ble la tengok mcm2 ble tahan la lebih kurang naik bukit larut gak la cume lawa lg bukit bendera....sejuk nyamuk pun xde best btoi :) nnt en Hubby kate nk g lagi hehehehehehehe i like :)
siap almas lena ha sejuk je pergh lena xhengat die.....pastu malam g restoran TARBUS aish mahei beno tension btoi ayo makan sume celah gigi tp harga ya ampun sbb teringin nk merase makan jgk la kan hahahahahah
sabo je la kan aish pehnih xpayah g dah xkose aku hahahahahahaha....banyak lg nk cite nnt i cite lg eh.....

Friday, August 19, 2011

membeli dan belah hahahaha

nih cite seminggu sblm pose beno'y...dh basi lantak la nk cite gak hahahahahaha...cite bermula begini...eceh ntah pape ngade yek....ri tu balik kampung kenduri kendara...aish ramei beno kawen bulan Syaaban a.k.a bulan sebelum Ramadhan....ble plak ckp nk dpt pahale sunat kawen b4 pose....tok guru mane la ajo aish.... yg sebeno'y makruh....tp ape nk wat kan kite bgtau jek....dh selesai beli dan nk belah adik nih (almas) xkisah mane pun alhamdulillah g shopping pn senang tido jek idok la xbangun2 bangun pun nyusu dh kenyang diam la kite sorong je la die....
alkisah gambo kat atas nih balik kampung ngan ayah so xla bwk kete dia tuh so bwk toto kite baring je atas troli die pn aman tdo dalam tuh...beli barang pn xbyk lbh kurg 10 brg jek ble la bayo kat kaunter express....kikikiki kakak'y plak si Yong a.k.a Airis xmau tido dok dalam troli pun xnak yang die nak tolak troli layan kan je la....dh penat baba'y blanje ais krim....aku memandang je la kan tingin dok diam je k
deme makan xhengat donia hahahahaha xpe la asalkan bahagia ye x...nih sambil tunggu ayah ngan mak beli je sbb nk belah dh penat xkose dok lelame....:)

Thursday, August 18, 2011

semalam buat bingka roti....

salam ramadhan nk dekat ujung ramadhan dh kan....semalam wat bingka roti sedap btoi ambk dr blog kak izzah sedap la abh seloyang ha xde taruh2 punye....nk resepi ble la ambk dr blog die tau sedap2 belake nih yg semalam aku wat

arinih xtau nk wat ape...nnt aku cite sai kuih raye yg dh aku siap 3 jenis....bukan siap order tp siap wat sendiri k....nnt aku cite kemudian eh :)

Wednesday, August 10, 2011

adik almas meniarap 3 bulan 3 minggu

progress adik almas sekarang bergolek merate k vontot naik tinggi tp xde gaye nk duduk ke merangkak....start meniarap 3 bulan 3 minggu cepat dr yong airis....xkisah la lambat ke cepat janji sihat....adik almas nih selalu beralah bukan beralah ape xmerengek banyak kadang2 jek tu pun kalo lapo sangat....so sweet la dik....k layan je la gambo2 eh


mase nih baru2 lg br nk masuk 3 bulan gigih walaupun badan berat :)

yg nih dh berjaye :)