Pages

Monday, July 23, 2012

ramadhan kareem

alhamdulillah dah masuk 3 ramadhan.... tp aku baru dapat puasa sehari jek hahahahha.... kejap sangat masa berlalu....anak2 sahur pukul 10 pagi  after bangun tidur sedap sangat deme tidur tak kisah la sebab hari minggu....tapi alhamdulillah tak melepek dengan 2 anak bertuah ni hihihihihi.....

pukul 10 lebih pas siap bagi diorang makan mandi bagai pegi kedai depan cari lauk mentah untuk dimasak....beli la ayam dan kangkung.... 1 ramadhan bukak puasa kat umah IL mak ikut jek so panggang ayam cicah air asam then kangkung goreng belacan....alhamdulillah beli 2 peha ayam hantar kat rumah mak sikit balance bawak umah IL...so mak tak masak la dah ada lauk aku bagi......

day 2 of ramadhan kita pegi market kuala nak pegi pekan minggu tak sanggup ramai orang ngan 2 anak bertuah kang ade yang terbatal puasa hahahaha.....so jumpa udang beso jumpa ikan pelotan jumpa lala so semalam masak lala je yang lain simpan untuk masak next day hahahahha so menu hari nih tak tau lg....masa nak balik jumpa buah cempedak pergh gile tak tahan bau so kita pun ambik sebijik beso punya ha hambik kau rm 17 ye tapi amat berbaloi sebab isi beso gedabak banyak sikit pun tak busuk pendek kata tak menghampakan langsung...semalam dah goreng 1 besen beso tu dlm peti ais ade lg tak bergoreng.... dapat la bagi sepinggan sorang jiran tetangga yang sebelah harus la bagi bau perghhhh ble pengsan :p......

tengah mencari menu nak masak apa hari nih.....  

Monday, July 16, 2012

Airis looks...

cerita dah basi la hahahhahahahaairenig


Wah xmenahan tajuknya kan....jumaat baru ni kami cuti so airis x pegi sekolah bukan tak nak hantar tapi bangun lewat gara2 balik malam tu sampai rumah pikul 12 ++ tengah malam dia balik bukan terus tidur tapi pot pet cerita jumpa sepupu sepapat malam tu.... Jenuh kejut pagi tu nak hantar ke sekolah tak jaga pun so aku biarkan je la pukul 10 baru bangun then siapkan segala bagai bagi makan terus ke kedai ooi lama sangat tak jumpa so memang dah berhajat nak potong rambut....rambut raya boleh??? Hahahahaha....airis pun kita bagi wajah baru new looks ok hehehehe


nih before dipotong rambutnya....first time bawak g saloon untuk potong rambut hihihihi bagus sangat yong airis nih diam aje xsusah nangis melolong pun tidak....sangat baik :) dan hasil tangan cik oi'y tara......



ha comey x???? lagi bulat nampak muka'y hehehehehehe




Thursday, July 5, 2012

salam nisfu sya'aban

salam semua....dah pertengahan sya'aban kita sekarang ni....2 minggu lagi sambut ramadhan la kita ya....seronok rasa macam tak sabar pulak.....

hari ni aku baru terkedek nak start puasa suanat sya'aban nak meraikan nisfu sya'aban....takut tak dapat merasa tahun depan....alhamdulillah setakat ni ok lapar ke dahaga semua ok xterasa dan paling seronok susu aku still banyak alhamdulillah....

tadi masa tengah hari balik si kecil macam biasa la rutin dia mesti nk menyusu kan....so far alhamdulillah dengan gembira dia dapat menyusu dan aku start pas sahur tadi makan2 niat la aku makan untuk banyak'k susu untuk anak aku dan aku buat jugak dulu masa airis....

jadi korang2 yang ada anak or tak ada anak masa sahur niat lah supaya dipermudahkan urusan dalam menjalani ibadah harian.....yang ada anak takut tak cukup susu berhenti la fikir semua tu yakin pada ketentuan Allah jaga kesihatan ok.....selamat menjalani ibadah dan selamat berbuka puasa bagi yang berpuasa ya :)