Pages

Thursday, April 28, 2011

kelahiran putri kedua aku



nih la putri kedua aku...ALMAS PUTRI ABDUL HALIM nama diberi....dilahirkan pada 28 Mac 2011 9.39 mlm seberat 3.6 kg....aku sangke anak aku kali nih kecik le xsampai 3 sbb last aku scan 2 mggu sblm b'salin dlm scan tuh berat'y 2.5 jek so budget kuar nnt pun xla pai 3kg ++ tgk2 ha berat cket dr yong airis....dl yong airis 3.52kg.....dokter round tgk kami2 yg bersalin sume 2 kg ++ die g kat katil aku ha t'beliak mate die anak aku plg beso n chubby sume nurse yg dtg sume dok cium2 geram pai bdk praktikal ctu pun dok kerumun....alhamdulillah sume selamat...skrg alamas pun dh sebulan...kenapa pilih almas???asal'y nama nih nk bg kat kakak'y dl tp xjd so turun la ke adik...maksud'y BERLIAN,KEKAYAAN,KEMEWAHAN

nnt entry lain la aku cite pengalaman kedua2 anak dua2 au dpt rs perbezaan senang n susah....dua2 merasa mcm org ckp cume aku mintak2 le xdioperate kalo beranak yg seterus'y tp kalo dh takdir begitu Kuasa Allah sapa ble lawan ye x....sekian aje expose anak kedua...nnt aku bukak entry lain cite pasai 2 beradik plak k

Saturday, April 16, 2011

cerita ceriti berpantang

ha kome nk ke bace???aish xpe le xnk bace pun aku nk share gak ari2 aku berpantang wat ape?menu ape aku makan ari2?....usah sampai nk termuntah dan2 xnk beranak ye x????aish jgn ckp ghope tuh....best pe badan cun wallaweh hahahahaha lantak le org kate bdn aku xcun tp aku rs cun gak kuikuikui(angkat bakul)

aku senaraikan ape aku wat dl then menu aku letak asing sbb ari2 menu xsame...ade yg aku request ade yg mak aku masak je n aku telan jek

kul 7 - baru bgn x la sbb baby nyusu kul 6.30 then kul 7 siap2 gosok gigi bagai
kul 7.30- sarapan (mak aku xbg mkn lain selain nasi sbb bagi perut kemas)*barut harus pakai k xnk buncit
kul 8- tungku yg pertama
kul 9.30 -selesai tungku n mak aku pun selesai mandikan baby aku nyusukan bg tdo bagai n g mandi....
kul 11- tungku yg kedua
kul 12.30-barutkan perut n pakai bengkung makan tghari
kul 3- rehat2 tido le sat pai kul 4 or 4.30
kul 4.30 siap2 kan brg baby nk mandi
kul 5.30 makan malam(awal kan???)nk jg bdn u auchhh
kul 6- mandi
kul 6.30- tungku terakhir
kul 8-lipat baju(haha baju aku je la) sambil tgk tv
kul 9++ titun zzzzzzzz kalo ade maharaja lawak kul 12 br aku tido hahahahaha

*ari2 nih le aktiviti aku

----------------------------------------------------------

menu2

1. ikan bilis goreng ngn halia n bwg putih
2. ikan goreng(ikan merah/ikan pelata/ikanjenahak/ikan gelama)
3. ikan masak lada hitam n serai
4. sayur sawi msk air cket2
5. sup ikan
6. sup daging
7. daging goreng
8. kari ikan/daging
9. rendang ikan bilis/daging
10. kurma daging

tu je kot menu2'y so aku telan je la...kome tgk aku xde pun tulis ikan haruan....ble makan tapi aku je idok makan xlalu xlepas tekak pun mak aku dh try masak aku pun try telan xble g siap muntah lg huhuhuhu

k nih je la yg aku ble update nnt aku update lain2 cite ape yg ble makan dan ape yg xble makan after abih pantang yek...bukan nk memandai tp tu le mak ayah aku dok kabo pesan supaya bile umo dh byk esok2 nih idok sakit2 anak pun idok mudah sakit....