Pages

Friday, January 30, 2009

kilaun lampu-lampu bandar DiRaja....

3hb Februari ni jubli perak yea yea cuti...jubli perak nih adalah jubli pemerintahan Sultan Azlan shah kire'y thn 2009 nih jubli perak la jajahan die selame nih....lampu mak ai meriah gile mlm2 je la nmpk pn....pai aku ade dengo kate tuh sape dok Chandan kerap black out huhuhu tu nmpk sgt power utk lampu tarik byk....kaye beno rs kuale nih lampu merate2....banner lg la yg 20 meter pn ade....ade gmbo2'y jgn riso nk naik idrisiah tuh....cantik siot...








nih baru banner tuh da meriah korg....kaye beno ke kuale nih huhuhuhu ntah la mane deme dpt duit tuh....k tgk plak gemerlapan lampu-lampu....



orang-orang nih la byk berjase utk cantikkan kuale...memule aku ambk gmbo lampu2 jek tp ambk gak gmbo diorg sbb Mr H ckp sian kt orang-0rang tuh die susah payah berani mati pasang xde sape kenang jase....xkenang pn xpe la kate'y ambk la gmbo sekurang'y rs la dihargai hahahaha kelako x hubby aku????tiap2 mlm ktorg round kuale hahahaha punye la syok nengok

Tuesday, January 27, 2009

berwajah baru ke???

hahaha smlm sblm tamat hari keje sempat la aku meghodek2 blog nih nk bg nmpk lawa la...aku jeles nengok blog org lain sume lawa ceria semangat org nk bc nk nengok....jd aku usahe gak bg nmpk cntk tp cntk ke????treeeeeeeeeeeetttttttttttt hahahha perasan btoi kn....aku nk kene menuntut lg nih cmne nk bg blog lawa....sape ble ajo aku nih????nih aku bedal jek xsangke plak m'jadi tp dlm nk cube tkt gak nk tgk tkt frust xjd....tp alhamdulillah jd akhir'y....sgt suke....yeah yeah ble la sedap mate memandang hahahhaha....nnt ade sape2 ble tlg ajo ye bg lawa blog....(mak kite kate kn xbaik kedekut ilmu nnt ilg ilmu tu hahahahha)tingat mase skolah hahahhaha

Monday, January 26, 2009

berite baik ke akan muncul???

da sebulan usia perkahwinan aku....kejap je rs mcm br je kawen mcm semlm hahaha i missed that moment very much....mcm2 la bile da kawen nih...ade je bende baru yg berlaku dalam idup aku....huhuhu ade yg best ade yg xbest pn ade...tp xpe la kwn2 aku ade utk luah perasaan hahaha (ye ye je aku nih)...patut ke aku syg ko rang lebih dr aku syg husband???treeeeeeettttttttttt mst la xpatut kn tp kawan2 tetap aku syg korg...

sejak due menjak nih aku xde plak xsihat....sume menanti perkhabaran dr aku ye x?(ke aku jek perasan???hahaha)....yg xsihat'y adalah my hubby Mr H....mak ai dahsat btoi...da mcm org alah plak aku nengok die....kang tetibe jek sakit pale siap muntah2 tuh....adakah Mr H mengalami alahan tp bukan aku????jeng jeng jeng....ntah la xtau la mgkn Mr H itu mengalami angin ye kawan2....wat mase ini xdapat nk tentukan lg tggu next month yek....

teruja????yup aku sgt teruje utk menjadi s'org ibu....hahaha ble ke rs gtu????cepat sgt ke???ntah la sume tu bkn ketentuan kite....sume tu urusan Tuhan Yg Maha Esa...yg pasti aku rs bdn aku mcm lg naik jek sebab asal ujung minggu ade je invitation for dinner ok....fuh mmg kayo den baru2 kawen nih ade je yg ngajak ke umah diorang...pe lg sume sedap2...aku pn bedal la hahahha....jadi semakin ngepam la aku ini huhuhu.....xpe2 kalo ngepam sbb lain kte tggu next month eh....hahahha tunggu ye......

Thursday, January 22, 2009

dan lagi gambo....(odah ko jgn jeles)










































































































gambo kawen lg (belah laki)












































































pelik???

huhuhu smlm aku skt perut yg amat sgt Mr H ckp angin kot sbb pg smlm aku xmkn n mkn pg pn lmbt...perut da biase isi awl bile lmbt gtu plak jd'y...blk keje dlm kul 6 trs blk umah aku xlrt nk g jejalan...selalu pas keje aku ngn Mr H akn g bercinte dl kt kuale hahaha (mcm ade pape je kt kuale nih)g pusing2 g minum2 huhuhu g buang mase lepak2 hahaha...tp smlm trs blk melepap ats katil...perutku tidak enak je rs...bile duduk rs nyucuk....dgn baik ati Mr H g la wat Jus Halia suam utk aku keluaran Afiat (wah promote tuh) peh tuh dengan rela angin aku kuar hahaha lega la cket then Mr H buh la Minyak Hangat Afiat (uish lg promotion hahaha)pas maghrib then aku trs t'tido...sian plak Mr H die lapo aku tido plak...die skt pale migrain dtg plak...nk muntah aje keje'y...

smlm die mkn cket je slalu kalo mkn xtambah xsah...sian plak aku tgk die....then aku pn nk jd istri solehah mst la merawat suamikn...hahaha aku pn picit la pale aku bg minm air suam then trs t'tdo...sian aku tgk die....aku da ok cket aku pn g la lipat kain....aku msk blk bilik tgk die dok ngerang skt sian die....aku pn picit pale lg aku pn doa la supaye suami aku sihat sentiase dan ble tdo lena....alhamdulillah doa aku termakbul....tp pg td skt blk pale'y...mak pn bg la panadol utk ilg'k sementare...mak suh beli 100 plus riso kot nk demam kn...xpe tuh karang ble beli hehehe...

skt punye pasai die xsempat nk peluk aku hahaha mmg rutin harian kalo x die xble wat keje ekekeke (gatei je bunyi tp tu la bile da kawen tu la hakikat'y dl xpeluk pn xpe ble ke keje)then td kebetulan aku dok kt bilik GM dok bace2 kitab Mr H dtg aku igt nape die dtg peluk,aku senyum je la...xble nk wat keje kate'y peh tu br la die kuar g wat keje....uish bahagia aku rs...(nih nk bg jeles kt ain,gyah,reha,mar,ooi n fatin n pd yg xkawen lg hahaha)....kadang2 pelik jgk,kadang2 tuh kalo xnmpk depan mate aku rindu gile pd hal g padang g main jek...dl xpe plak....pelik dan aneh perasaan bile da kawen nih...tp pelik kah?????

Tuesday, January 20, 2009

penatnye......

hye sume...penat blk expo pn xabh lg...adoi nk cuti syg plak rs'y nk taruh g honeymoon hahaha....apo nk dikato ekekeke so pnt2 pn tahan je la...nih meh nk cite expo kt Teluk Intan...kali nih diorg bg peluang kt pengantin baru ekeke honeymoon ke???treeeetttttttt tidak!!!alangkah pakage honeymoon yg plg xsyok lgsg kalo Teluk Intan destinasi'y...(pd org Teluk Intan maap le ye bkn nk ngate)...ktorg gerak dr kuale ari Jumaat petang hahaha sj je xg awei pns xbest la nk jln2 pns nih nk bercinte pn x syok hahaha....

wlpn ptg cuace sgt pns huhuhu rs nk terbako kulit nih...aku nih kalo naik kete sure mate pn nk tutup tp xble.....nnt ngn Mr H pn akan tido...so ktorg pn nyembang2 la gelak2 nk bg ilang ngantuk....dlm nk dekat kul 6 ktorg da ade kt Sungai Manik....dr awei lg da cr masjid tp kebanyakkan sume kunci siap ade mangga beso plak tu...then jalan la lg...jmp la 1 masjid nih mak ai beso gile aku xigt name masjid tuh ape yg pasti ade kisah aku kt dlm masjid tuh huhuhu...korg nk tau????seram la jgk....tp bile pk logik xkn ade antu kt masjid kn...kot jin la nk sembahyang berzikir...citenye gini....aku msk je masjid tuh bulu rome aku terus tegak...adoi dlm ati aku kate ish lain mcm jek...aku pn dengan niat nk smbhyg aku pn terus'k la niat murni aku...tp sblm kete tuh aku da ckp da kt Mr H aku rase tkt jek nk smbhyg sorg2...aku ckp la nnt ngintai2 le aku sebalik tirai tuh...takut.....huhuhu...then aku pakai la telekung tetibe berderau darah den ekau tau...elok aku pkai telekung tetibe je bungi karpet kene jentik...adoi aku da xsedap duduk nih aku pn lari la smbhyg btoi2 tepi pintu...pape hal aku terjun dl hahaha penakut gile...then aku dengo lg kt penjuru blkg aku...xlame plak udah tepi aku....huhuhu aku pn smbhyg dgn segera hahaha mcm kartun...elok aku sudah ade sorg makcik nk msk...die salam aku then die pn nk smbhyg die tetibe ckp...ish rs lain mcm jek huhuhu aku xckp la pape trs kuar...aku paling tgk2 makcik tuh smbhyg kt luar huhuhu...hakikat'y bkn aku sorg je yg rs bkn la perasaan aku....

lepas siap sume aku pn b'gerak la menuju ke menare condong...nk cr hotel kt ctu...alhamdllh jmp hotel check in sume ktorg pn g la ke booth dkt jek ngn hotel tuh...then pasang banner roll up peh g la jln2 cr mkn n ajat nk cr kedai kain sbb lupe bwk alas meje...aku pn tanye la budak yg keje kt billion...korg tau pe die jwb oh kdai kain byk mega loh liam byk la lg kalo kdai kain baju kt tingkat atas pn ade....aku pn bengang gile la ckp mcm aku tau je tmpt diorg pd hal aku da ckp aku org kuale...tp sabo je la....

esk'y pg2 ktorg da ke booth ati nih riang la sbb peh nih nk wat sale kn slalu kalo expo2 nih ramai kite blk modal la nk blk kuale blk...tgk la wajah gumbire aku xsabo nk wat sales....

then mlm tu pn ktorg kene g lg sbb tutup kul 10...mak ai siang pn boring xde smbtn nk tggu mlm masyaAllah sekse'y rs....sgt m'bosan kn...bengong je rs ngn panas...bile aku bg test ade ke kate xnk2 takut...pelik aku...ade gak gtu....


tp ari nk blk tuh fuh sgt suke kalo ble da nk angkat kaki awei da tp xble la kn...so tggu la pai kul 6 mls nk tggu pai mlm...then g round menare dl hehehe sj nk b'gambo aje ekeke tp xble naik tp xtau nape...mgkn ttp ato xde sape ble naik...ktorg pai kuale lbh krg kul 11 huhuhu pnt gile...tu yg jd mls nk update blog nih...

Wednesday, January 14, 2009

dtg keje agak lewat n kene marah huhuhu

arinih aku dtg keje agak lewat la 8 suku br tibe pejabat....mak aku da bebel 7.30 br bgn wakakaka tp Mr H bgn da subuh sume then jmp En. Tan jd t'lmbt la kejut aku die da siap pakai bagai da aku je dok dlm selimut lg hahaha teruk ini isteri....mak aku bebel la kate "ade ke patut laki bgn dl kejut kite lain kali jgn wat da"...aku kate la "ala cuti2 malaysia biase la mak"...mak aku pn bebel lg "dl ble la single minggle le nih udoh ade laki ce ubah sikit perangai tuh"...hahaha aku pn trs jmp En. Tan mls nk dengo hahaha jahat btoi aku nih...

sampai aje kilang aku kene marah lg huhuhu malang btoi aku arinih asyik kene marah jek...tp mmg patut pun da mmg salah aku patut aku ank bos kene la dtg awei tunjuk teladan org lain tp aku pn 2x5 mane org lain xikut ye tak....xpe la aku pasrah la arinih aku kene marah aje huhuhu sedih ke?x de la sebab mmg salah sendiri idok le rs sedih kehkehkeh...

utk korg2 yg belum kawin sedia la dr segi zahir dan batin wakaka pandai je aku nasihat org hahaha xpe la mane yg baik kte ikt mane yg xbaik jgn la kte gedik2 nk ikt hehehe

Tuesday, January 13, 2009

huahuahuahua

lmbt beno nak m'update blog nih...xtau nk cite pe tp ble la ade la cket2 cite yg ble dikongsi hehehe...pejam celik da nk msk mggu ketige aku kawen...hahaha mcm mimpi jek jap btoi mase berlalu...smlm mar dtg cni (kilang ayah aku) aku kangen bangat same die tup tup kelmarin msg2 kangen mar ckp nk dtg kuale wah!!!sgt sonok dpt jmp....byk la aku nyembang tp xble lame coz die kene g court blk kene settle dokumen client die....tp sgt sonok sbb dpt jmp mar gue kangen bangat sih pd teman2...waduh....

then dlm kul 3.30 ptg aku b'ronggeng ngn Mr H ceh ceh mentang2 keje xbyk awei thn nih dan g b'ronggeng tuh bkn g mane pn kuale jek sbb Mr H mau mkn itu ABC (air batu cmpo @ ais kcg)...pai kilang dlm kul 4 ptg ustaz smpi ade ngaji la (kitab lame fiqh&hadith)....kt kilang tiap2 mggu p'tame or kedue ade la pengajian...bagus x kilang bapak aku nih hahaha....then abh kul 5 nk gerak blk la....tp ktorg xtrs blk g nyongket dl hahaha ari msh mude nk b'cinte dl kahkakah mcm kt umah xble b'cinte....

pai umah dlm kul 6 lbh la trs ngadap tv....ms tuh tgk cite big is beautiful tv2 ceh promote plak eh...smbl2 iklan bukak astro ria ade cite sai mawi...tp tgk jap2 jek...dok tgk tv 2 tuh tetibe si Kim tuh ngode mknn byk gile...mcm2 la nasi goreng la mee la dan plg aku n Mr H t'liur maggi goreng...aku pn pandang Mr H die pn pndg aku...korg tau pe mksd pndgn itu????trrrrrrreeeeeeeetttttttttt.....mksd'y ktorg tgh t'liur dan mau mkn same mcm itu mknn....hahaha ktorg pn angkt kening la then...aku tanye la Mr H nk ke???die pn dgn pnts jwb nk...nk...hahaha aku pn g dapo tgk kt dapo ade maggi dengan segera la aku msk itu maggi goreng dan hasil'y sgt sedap hahaha puji dr sdr xla Mr H telah memuji mskn aku dan aku pn sgt la kembang semangkuk kahkahkah....nnt aku nk letak gmbo nk bg sume org t'liur hahahahah sgt jht aku nih....taraaaaaaa



hehehe ade yg t'liur x????kalo t'liur g cr maggi eh then g dapo g la m'goreng eh...kalo mls g buh air pns jek ekekeke....dok tingat sai mknn nih aku tingat la mase ari sblm nikah mlm tuh kak ipo aku kak wa wat air oren dok cr ais then ade la ketulan ais kt peti ais tuh dengn smgt'y k.wa ngetuk sbb mak pn dengan tnp pk panjg kate itu ais tp hakikat'y bukan ais nk tau pe die tuh????trrrreeeetttttt itu adelah air kelape yg beku hahaha...kak wa dengn smgt ngetuk tp idok jgk die tuh b'kecai pai kebas2 tgn lame ngetuk br mau then msk'k la dlm air oren tuh...yg diorg minm rs pelik la tp sedap...dok tuang2 tetibe je ade isi kelape mude...wakakaka br la tau yg s'sggh'y kak wa telah mengetuk air kelape beku....ktorg punye la ngekek gelak...tp mmg sdp ooo tuh la resepi br dr kak wa yg secare xsengaje m'cipta'y wakakakaka sedap bangat...jiyyah n ain xketinggalan m'rasai'y hahahah....cayalah kak wa....