Pages

Friday, February 13, 2009

the best wishes just for Miss NUSK.....

Happy Birthday Myspace Comments
MyNiceSpace.com

special for jiyyah kalo bace la....aku wish awal2 sebab esok aku xngadap komputer da al-maklum la ari minggu tarak keje....pape pn semoga panjang umo dimurahkan rezeki dan aku doa'k ko kawen thn nih jgk ekekeke awal cket dr thn dpn walaupn thn 2010 tu xlame lg....aku doa'k semua impian akan tercapai amin.....

Thursday, February 12, 2009

ujung minggu wat BBQ utk tengahari

uish da basi kot nk cite tp xpe la nk cite gak....nih cite ari sabtu lepas....hahaha da nk masuk sabtu yg baru da br nk cite...mane tak nye kemalasan aku tahap dewa menyebabkan aku sgt malas utk update blog ini....mggu lepas ktorg sume 4 beradik ank sedare ipar duai sume berkumpul kat umah mak n ayah...so makan beso la kiteorg arituh....pergh best gile...kiteorg bako ikan keli,ayam percik (resepi br mak),sotong n udang....pergh pecah pale lg ngn air asam buatan kak wa ekekeke....mak wat sayo...yong tukang wat ayo aku n hubby dok pelekat api n bako membako....my big bro???dok bz ngn nset die la isu semase nih wat die xble dok diam paneh ponggong....my younger sister n my daddy dok bela anak2 yg ade ekekeke....yg lg 2 org mcm biase la nk masak same2 la jd la nk bg ilang sunye....jom layan gambo2....


kebengangan dan keboringan....

tengok la betape boring n bengang'y my hubby sbb t'pakse redah jam untuk menuju ke pasar mlm....nih cite mggu lps aku xdan nk update sbb kemalasan melande....tau nape jam kuale???nih
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v









Wednesday, February 11, 2009

iskandar zulqarnain masuk hospital.....



aku lupe nk story pasai ank jantan aku sorg lg nih...si nine arituh msk hospital 3 ari jugak la....sian btoi tgk kene msk air....sbb msk hospital tu die muntah2 dlm sehari 7 kali muntah start kul 5 pg...memule pg tuh g hospital doktor ckp xpape then die ckap kalo muntah lg kene dtg blk la....






peh jumaat tuh nine muntah lg...adoi sian btoi....2 3 kali gak la....pai lembik die....trs la bwk g hospital kene tahan wad la....kt hospital pn muntah lg....sian btoi nengok'y....nurse siap balut tgn die yg kene masuk air tu sbb die asyik nk tarik buang ye la rimas la tuh....sian la merap je xmau duduk xtido 2 ari....elok pas ble kuar hospital kadho tido kelako btoi tido xsedo diri ekekeke usik pn wat dek jek....Ya Allah kau jauhilah anak-anak kecil dr segala penyakit merbahaya...amin ya rabbal a'lamin

Wednesday, February 4, 2009

ujung minggu di kedah....

hye sume...aku br nk update sbb br baik demam k mujo la selase kelmarin cuti...aku dpt MC ari isnin tuh...sebenonye aku nih nk kate demam tuh ssh nk kate sbb ari2 suhu badan aku pns...aku pn kompius sblm nih idok pn...jd Mr H pakse gak aku g check tkt aku demam teruk tp aku ckp idok demam dan mmg aku xrase akan diri ku demam....aku nih yg boring kene pakse turut je la....da g check doktor tu yg bg MC die ckp demam cket jek sbb suhu aku 36.9oc aku pn angguk je le....die tanye aku keje ke?aku angguk lg...then tggu kt kaunter dpt ubat then dpt MC so aku diam je la....nk kate pe da die bg....

ish aku nih nk cite sai ujung mggu aku di kedah umah tok wan....k bebalik cite blk kmpg kt kedah...aku n Mr H naik 1 kete ngn kak wa sefamily n mak andak skali...nih name'y kongsi kereta utk jimat kos hahaha....mase perjalanan nk blk kmpg ok jek tp perjalanan nk blk kuale tu mcm2 la berlaku menyakitkan ati btoi....k kte lupe stiry yg menyampah tuh....

sesampai je kmpg tgk sume org kt umah tuh nk g kenduri...ala mls nk g sbb pakaian xbp nk sesuai lgpn mmg sgt la malas M penyakit yg xdpt di tolong la kn....then utk mengisi perut yg lapo nih ktorg yg pakar dlm masakan meluru ke dapo...menu tghari tuh ikan masak sambal,telur dadar n sardin tin ekekekeke....pape pn bedal la....tau sape yg masak????

tara......
anak terune nih mmg la pantang org ke dapo....mst die nk masak jgk ayat die mcm nih..."meh adi tolong masak"....huhuhu kalo xbg alamat'y ngamuk la.....haru tau ini anak...ini gambo xambk penuh 1 bdn sbb chef kte xpakai seluar die pakai under wear aje ekekeke....tp bagus senang ibu nnt ade org tolong hahahaha....makan la kteorg dengan kenyangnye.....

ari nk blk tuh pg2 tuh ktorg di ajak oleh big bos utk main satu game yg dinamakan billionaires yg dl2 kte main saidina...lebih kurang la....konon nk blk awei tp main punye pasai pai xigt dunia...waduh dahsat gile main tuh...korg tau aku kalah teruk ngn die...org yg memule bankcrup adalah my Mr H hahaha muflis teruk gile siap berhutang lg hahaha

huhuhu di saat aku nk muflis terpakse bayar tapak n umah yg telah dibine oleh big bos huhuhuh

then lepas selesai ktorg pn gerak la blk...tp xblk lg g shopping dl tmpt yg menjadi idaman kak wa yg lame da sbb aku asyik cite hehehe mane lg kalo bkn kt queensbay...tgh sale sdp la shopping....hehehe....mcm2 aksi ank terune tuh ....yg melayan'y uncle die la...mm layan je la hahaha


nih da penat nyorok dlm kain2.....xlarat nk gelak ngn si terune sorg nih....layan je la kn budak2 siap xnk ikt ibu die plak nk ikt sape lg...akak jugek....hahahaha...then lps g queensbay tuh kteorg g padang kota plak....ish jalan sakan la...da org bawak hehehehe....begambo la kami nih....




then pas lepak kt padang kota....ktorg nk gerak blk la....sblm tu naik ferry la nk ke seberang hehehe saje org bawak jgk hehehe...

then aku nk story la cite yg nyampah lg bengang.....on the way nk blk kuale sblm smpi bukit merah tuh jln xdepn sesak tp kete wira yg badigol tuh yg menyesakkan org bengang aku weh mcm xreti bwk kete...da la slow ble plak dok kt line memotong x ke bangang name'y...aku igt lg no plat kete die JFM 9958....da la die yg ngok kite bg lampu pn wat dek jek geram aku...lg aku geram slow je tgn naik atas tunjuk f**ck....lg la aku naik darah....ikt ati nk lempo da air minm msk dalam kete...aku igt dlm kete tuh ank mude sume rupe2'y 1 family ade mak ayah ade ank2...mak die da pucat dok blkg yg bapak aku bengang tgk ble die xmarah anak die wat gitu siap wat muke slumber tuh...ish kecik beso je aku nmpk....sume org bengang kt die...kalo aku jmp kete tuh siap la.....

then da smpi bukit gantang lain plak hal'y....ade lori ngokngek benti pehtu dan2 tu la jln bas persiaran tuh brek ngejut....bunyi mak ai tau cmne???chitchitchitchit....hehehe aku bab2 bunyi terer....adoi mcm2 ragam org atas jalan kn...tp kami smpi umah dengan selamat'y....alhamdulillah